Personalul medical, pregătit cu fonduri UE

30 Noi Personalul medical, pregătit cu fonduri UE

 

Un suport de curs inovativ bazat pe modelul de management din clinicile din Franţa va fi folosit de personalul medical din România.
 
Proiectul RENOVA (Transfer de cunoştinţe pentru personalul de asistenţă medicală din întreaga Europă pentru a dezvolta abilităţile profesionale ca manageri), al cărui coordonator este firma SIVECO, are o valoare totală de circa 289.000 de euro, 75% reprezentând finanÈ›are europenă nerambursabilă.
 
RENOVA se desfăşoară în cadrul programului de cercetare Leonardo da Vinci – Transfer de inovaţie, şi este realizat de SIVECO Romania împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Centrul pentru Dezvoltare şi Inovare în Educaţie TEHNE, organizaţiile ORT – Franţa, Searchlighter – Marea Britanie şi Smart Education – Polonia
 
Centre pilot în România È™i Polonia
 
Proiectul prevede organizarea a două centre pilot de training în România şi Polonia unde vor fi instruite 100 de asistente medicale – 60 din România şi 40 din Polonia. Selectarea cursanţilor se va face în România în colaborare cu Universitatea "Carol Davila".
 
Cursul va avea 4 module cu o durată de 76 de ore. După evaluarea care va avea loc la finalul cursului, participanţii vor primi certificări recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA). RENOVA se desfăşoară în perioada februarie 2011 – februarie 2013 È™i promovează mobilitatea personalului în beneficiul organizaţiilor de sănătate