Primaria municipiului Clj Napoca a semnat contractele pentru executia proiectului privind reabilitarea Parcului „Simion Barnutiu” si a cladirii Cazino

30 Noi Primaria municipiului Clj Napoca a semnat contractele pentru executia proiectului privind reabilitarea Parcului „Simion Barnutiu” si a cladirii Cazino

 

Primaria municipiului Clj Napoca a semnat  contractele pentru executia proiectului privind reabilitarea Parcului „Simion Barnutiu” si a cladirii Cazino, precum si pentru managementul de proiect necesar pentru implementarea proiectelor cu finantare europeana.
Licitatia pentru reabilitarea parcului si a cladirii Cazino a avut loc in data de 14 decembrie anul trecut. Ea a fost contestata de catre asocierea dintre Electrogrup-Kiat Grup. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat dreptate Primariei, a respins ca nefondata contestatia inaintata si a dispus continuarea procedurii de atribuire. Prin urmare, castigatorul, SC ACI Cluj SA, care a avut cea mai buna oferta, a fost invitat la Primarie pentru semnarea contractului.
Contractul este in valoare de 17.044.138,45 lei fara TVA si termenul de executie este de 15 luni de la semnarea contractului. Proiectul are doua mari componente, cea legata de parc si respectiv cea legata de cladirea Cazino.
In ceea ce priveste cladirea Cazino, aceasta va fi transformata in pavilion expozitional.
In incita acesteia vor putea avea loc diverse manifestari culturale, recitaluri dramatice sau muzicale, diverse expozitii etc.
 
Cladirea restaurata si modernizata va avea spatii pentru sustinerea evenimentelor culturale pe o suprafata de 602,8 mp (total de 12 spatii prevazute cu 150 de scaune), 22 de anexe pe o suprafata de 255,06 mp (camere de catering, pregatire evenimente, intretinere).
 
De asemenea, cladirea va fi modernizata cu instalatii electrice, sanitare, termica, apa si canalizare. Vor exista 2 amenajari speciale pentru persoanele cu dizabilitati (1 rampa de acces si 1 grup sanitar cu dotari speciale).
Fatada exterioara si elemente decorative specifice vor fi refacute intr-o forma apropiata de cea originala. De asemenea, va fi amenajat un sistem de iluminat arhitectural care sa puna in evidenta cladirea Cazino.
 
„Consider ca este un proiect foarte important, deoarece contribuie la reabilitarea si conservarea centrului istoric al municipiului Cluj-Napoca, parte din patrimoniu cultural national. Am convigerea ca va deveni un model de buna practica in regiune, prin reabilitarea si restaurarea monumentelor din patrimoniul cultural si cresterea calitatii vietii”, a precizat primarul Sorin Apostu