Participarea firmelor românesti la târgul International

30 Nov Participarea firmelor românesti la târgul International

 

Participarea firmelor românesti la târgul International
MICAM ShoEvent Milano/ MIPEL” 18-21 septembrie 2011
 
 
Bucuresti, 20 septembrie 2011: In perioada 18-21 septembrie 2011 se desfăşoară la Milano, Italia,  târgul internaţional “MICAM ShoEvent Milano/MIPEL”, dedicat sectorului incaltamintei si marochinariei.
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Centrul Român pentru Promovarea Comerţului si Investitiilor Straine in cooperare cu patronatul SFERA au organizat participarea, sub pavilion naţional, a 17 firme din România, reprezentative pentru domeniul de încălţăminte şi marochinărie: Sepala (Mihaela Glavan), Veronesse, Angela Papucei, Marcolev, Viole del Re, Tris Company, Otilia Flonta, Anna Felini, Simar, Mopiel, PJ Shoes, Denis Suceava, Tripaldelli, Johnny Group, Orizo, Alessandro Biaggio, Pixie Shoes.
 
România participă la aceasta manifestare expozitionala pentru a opta oara (prima participare romaneasca a fost la editia din septembrie 2007), in acest mod, firmele romanesti expozante având oportunitatea de a-si prezenta colecţiile alături de branduri de renume din Europa şi din lume. Numărul firmelor expozante din Romania a crescut de la an la an, de la o editie la alta, ceea ce confirma interesul companiilor romaneşti pentru aceasta expozitie (la prima editie din 2007 s-au inscris 8 firme participante, in prezent numarul acestora ajungand la 17).
 
Biroul de Promovare Comercial Economică Milano a sprijinit realizarea unor întâlniri de afaceri în standurile expozanţilor români, in scopul incheierii unor contracte de vanzare sau de cooperare în domeniu incaltamintei si marochinariei si a promovat prezenta firmelor romanesti in randul asociatiilor de profil din Italia si a firmelor italiene din domeniul respectiv.
 
Prezenta firmele româneşti la aceasta manifestare expozitionala de elita, în competiţie cu parteneri din ţări care dau tonul în realizarea designului produselor de încălţăminte şi marochinarie, permite atat crearea unor colecţii in trend cu ultimele tendinţe, dar in acelasi timp, permite si dezvoltarea sectorului incaltamintei si marochinariei din Romania la standarde inalte de calitate, prin promovarea unor branduri proprii valoroase.
 
Informatii de background :
Ca o reconfirmare a proiectului “Milano Fashion City”, Micam/Mipel ShoEvent creaza cadrul favorabil pentru prezentarea colectiilor Primavara – Vara 2012 si pentru realizarea intalnirilor de lucru intre producatorii si operatorii din domeniu, prezenti la aceasta manifestare prestigioasa. In spatiile modernului complex expozitional, Fiera Milano-Rho, pe o suprafata de 70.000 m.p., isi expun produsele un numar de 1.600 de firme de mare renume in domeniul incaltamintei si marochinariei, din care 582 sunt firme străine. ANCI (Asociatia Producatorilor Italieni de Incaltaminte) a definit aceasta manifestare expozitionala ca fiind cea mai reprezentativa in domeniul incaltamintei si marochinariei de nivel mediu si inalt.
MICAM ShoEvent/MIPEL este o expozitie care reuseste sa atraga producatori si distribuitori de mare renume din domeniul incaltamintei/marochinariei si este, totodata, una din manifestarile expozitionale care reuseste sa satisfaca cele mai mari exigente ale operatorilor italieni si internationali. Totodata, MICAM/MIPEL a devenit un loc de intalnire, un punct de referinta pentru producatori si operatori, manifestarea fiind completata cu evenimente promotionale, culturale, depasind in acest mod de mult conceptul traditional de doar “expozitie internationala”, transformand orasul Milano, pentru o saptamana, in “capitala incaltamintei si marochinariei” .