RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT, WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES si BT SECURITIES a depus oferta

30 Nov RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT, WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES si BT SECURITIES a depus oferta

 RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT, WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES si BT SECURITIES a depus oferta

 

 

În data de 8 decembrie 2011, a avut loc depunerea Ofertelor în cadrul procesului de selectare a Intermediarului (societate de servicii de investiţii financiare / instituţie de credit / sindicat de intermediere) Ofertei Publice Secundare de vânzare a pachetului de 15% acţiuni emise de S.N.T.G.N. “Transgaz” – S.A., derulate de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie.

 

In cadrul acestui proces, a fost depusa o oferta din partea consortiului de intermediere format din RAIFFEISEN CAPITAL & INVESTMENT, WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES si BT SECURITIES.

 

Procesul de selectare, prin licitaţie, a Intermediarului Ofertei Publice Secundare de vânzare a debutat prin publicarea, în data de 16 noiembrie 2011, a anunţului publicitar în două publicaţii naţionale, România Liberă şi Ziarul Financiar, si într-o publicaţie internaţională de profil, Financial Times, precum şi prin postarea pe site-ul oficial al O.P.S.P.I.

 

Comisia numită prin ordin al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, împreună cu consultanţii care acordă serviciile de asistenţă juridică în cadrul acestui proces, respectiv Societatea Civila de Avocati Muşat şi Asociaţii, vor proceda la analizarea documentelor de participare şi a ofertelor depuse, în condiţiile Caietului de sarcini.

 

Următoarele etape principale ale procesului de selectare a Intermediarului ofertei publice secundare de vânzare de acţiuni emise de S.N.T.G.N. “Transgaz” – S.A., derulate de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, sunt:

 

Ø  analiza documentelor de participare;

Ø  evaluarea ofertei tehnice si ofertei financiare depuse si desemnarea Intermediarului selectat in condiţiile precizate in Caietul de sarcini;

Ø  negocierea contractului de intermediere şi semnarea acestuia.

 

Participarea consorţiului de intermediere de reputaţie in domeniu reprezintă o premisă încurajatoare pentru realizarea obiectivelor avute în vedere de Guvernul României de atragere de resurse financiare şi consolidare a pieţei româneşti de capital.

 

Biroul de presă al MECMA