Domnul Rodin Traicu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, s-a intalnit cu ambasadorul Canadei, la Bucuresti, E.S. Philippe Beaulne

30 nov. Domnul Rodin Traicu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, s-a intalnit cu ambasadorul Canadei, la Bucuresti, E.S. Philippe Beaulne

 Domnul Rodin Traicu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, s-a intalnit  cu ambasadorul Canadei, la Bucuresti, E.S. Philippe Beaulne

 

Domnul Rodin Traicu, Secretar de Stat la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a avut, la data de 31 mai 2012 o intrevedere cu ambasadorul Canadei, la Bucuresti, E.S. Philippe Beaulne, care a fost insotit de domnul Russell Merfield, consilier pe probleme comerciale.

 

In debutul reuniunii, ambasadorul canadian a transmis felicitarile sale pentru noua calitate de secretar de stat a domnului Rodin Traicu si a apreciat rapiditatea cu care s-a dat curs organizarii acestei intalniri, respectiv la numai cateva zile de la preluarea mandatului de catre noul guvern.

 

In cadrul discutiilor a fost exprimata satisfactia in legatura cu evolutia buna a relatiilor economice si comerciale dintre cele doua tari, precum si potentialul de dezvoltare al acestora.

 

Cu acest prilej s-au prezentat multumirile celor doua parti fata de modul in care se deruleaza cooperarea la cele doua reactoare (1 si 2) de la Centrala Nuclear Electrica de la Cernavoda.

 

Conducerea MECMA a adus la cunostinta reprezentantilor Guvernului canadian stadiul proiectului legat de unitatile 3 si 4 de la Cernavoda si a avut loc un schimb de informatii

privind proiectele Sterling Resources si Rosia Montana.

 

In ceea ce priveste privatizarea Cupru Min S.A. Abrud, ambasadorul canadian a fost informat ca urmeaza sa fie reluata licitatia pentru aceasta investitie, in conditii de transparenta si clarificare a problemei legate de autorizatia de mediu.

In ce priveste schimburile comerciale romano-canadiene, demnitarul roman si-a exprimat interesul pentru continuarea, intr-un ritm mai alert, a cresterii si diversificarii schimburilor comerciale bilaterale, mentionandu-se la exportul romanesc produsele IT&C, utilajele petroliere, constructiile navale si alte produse industriale cu valoare adaugata mare.

 

In finalul intalnirii, domnul secretar de stat Rodin Traicu a prezentat interesul pentru atragerea investitorilor canadieni in Romania si implicit pentru ridicarea volumului investitiilor Canadei, in topul investitorilor straini din tara noastra.

 

Biroul de Presa

al MECMA