Credit de peste 17 milioane de lei pentru finalizarea noii maternităţi din Buzău

30 nov. Credit de peste 17 milioane de lei pentru finalizarea noii maternităţi din Buzău

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat, miercuri, cu majoritate de voturi contractarea unui credit în valoare de 17,6 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la noua maternitate.

"Creditul se va derula pe o perioadă de 10 ani şi va fi folosit pentru achiziţionarea de aparatură şi utilaje necesare finalizării celui mai modern obiectiv medical din România, Maternitatea Buzău", a declarat preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.

Potrivit acestuia, investiţia totală se ridică la peste 100 de milioane de lei – cea mare mare parte fiind fonduri ale CJ Buzău – şi va fi finalizată la sfârşitul acestui an. Din cei 33 de consilieri judeţeni din cadrul CJ Buzău, 11 au votat împotriva proiectului de hotărâre, creditul fiind, potrivit consilierului Constantin Ghinioiu (PDL), "o povară pentru următoarele două-trei mandate care va face ca, începând cu anul 2013, datoria publică să depăşească 70 la sută din veniturile proprii ale Consiliului judeţean Buzău’. Lucrările la noua maternitate din Buzău cu o capacitate de 150 de locuri au început în 2008 şi, conform proiectului, urmau să fie finalizate în 2012