Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, s-a întâlnit, în data de 13 august a.c., cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al R.P. Chineze la Bucureşti, E.S. doamna Huo Yuzhen

30 nov. Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, s-a întâlnit, în data de 13 august a.c., cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al R.P. Chineze la Bucureşti, E.S. doamna Huo Yuzhen

 Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, s-a întâlnit, în data de 13 august a.c., cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al R.P. Chineze la Bucureşti, E.S. doamna Huo Yuzhen.

 

În cadrul discuţiilor, a fost subliniat trendul ascendent al schimburilor comerciale româno-chineze din ultimii ani si necesitatea echilibrării comerţului bilateral prin creşterea exportului romanesc si majorarea investiţiilor chineze in România.

 

În acest sens, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a transmis părţii chineze interesul României pentru implementarea proiectelor economice discutate la nivel guvernamental.

 

Ambasadorul chinez la Bucureşti a reiterat, la rândul său, sprijinul pentru amplificarea colaborării economice româno-chineze.

 

 

INFORMAÅ¢II DE BACKGROUND

 

In anul 2011, volumul total al schimburile comerciale romano-chineze s-a situat la cca. 4 miliarde USD, din care exportul a fost de 544 milioane USD , iar importul de 3,5 miliarde USD. Fata de anul 2010, exportul romanesc in R.P.Chineza a crescut cu 46,47%, iar importul din R.P.Chineza a crescut cu 28,84 %.

La 30 iunie 2012, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Populară Chineză s-a situat la 1650,22 milioane USD, din care exportul a fost de 290,33 milioane USD, iar importul de 1359,88 milioane USD. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exportul românesc în R.P. Chineză a scăzut cu 4,47%, iar importul românesc din R.P. Chineză a scăzut cu 18,86%.

 

 

Biroul de presă al MECMA