Congresul International de Turism Rural – Alba Iulia, 4 – 5 mai 2011

30 nov. Congresul International de Turism Rural – Alba Iulia, 4 – 5 mai 2011

 

În perioada 4-5 mai a.c. se desfăşoară, la Alba Iulia, Congresul Internaţional de Turism Rural cu tema ”Turismul rural – un instrument pentru construirea identităţii şi o şansă pentru standardele de calitate”, la care sunt aşteptaţi peste 100 de invitaţi din ţări precum Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Franţa, Belgia, Italia şi Israel.
Evenimentul, găzduit pentru prima dată în România, este organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), în parteneriat cu Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Turism Rural (EUROGITES) şi sub înaltul patronaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al Consiliului Municipiului Alba Iulia.
Deschiderea oficială a Congresului va avea loc miercuri, 4 mai a.c., ora 11:15, la Hotel Medieval din Cetatea ”Alba Carolina” (Sala Regală), fiind urmată de o conferinţă de presă.
Scopul evenimentului este de a prezenta participanţilor strategiile adoptate de diverse organizaţii internaţionale de turism în vederea dezvoltării turismului rural şi de a consolida cooperarea dintre asociaţiile de turism rural internaţionale.
La eveniment vor participa înalţi oficiali ai Organizaţiei Mondiale de Turism, Directorul Comisiei Regionale pentru Europa, Secretarul general al Eurogites, reprezentanţi ai unor organisme internaţionale şi regionale de turism, ai diverselor asociaţii europene de turism rural, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale cu activităţi conexe turismului.

Prezentările din cadrul Congresului se vor axa pe teme precum relaţia dintre turismul rural şi dezvoltarea durabilă, turismul rural ca instrument de construire a identităţii locale, parteneriatul public-privat în turismul rural, importanţa moştenirii culturale pentru dezvoltarea acestui sector al turismului