Proiecte de dezvoltare a municipiului Targu Mures

30 nov. Proiecte de dezvoltare a municipiului Targu Mures

Două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Târgu Mureş, au fost semnate de catre Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Proiectul Modernizare reţea stradală la nivelul Municipiului Târgu Mureş – Tranşa I îşi propune reabilitarea a 19 străzi din municipiu, îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, fluidizarea traficului pe una dintre cele mai aglomerate rute de ieşire din oraş, pe direcţia Cluj Napoca – Drumul European 60. Totodată, modernizarea infrastructurii va conduce la scăderea nivelului poluării fonice şi a aerului pe străzile din interiorul oraşului, municipiul Târgu Mureş fiind unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară din cauza activităţii Combinatului Chimic Azomureş.

Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 27 de luni, este de 37.538.837,72  lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 29.470.696,22 lei.

Proiectul Sistem de monitorizare pentru siguranţa populaţiei urmăreşte creşterea calităţii vieţii şi sporirea gradului de siguranţă a cetăţenilor .Valoarea totală a proiectului, care se va derula pe parcursul a 12 luni, este de 3.511.549,60 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 2.683.252,25 lei.

Municipiul Târgu Mureş a propus spre finanţare, prin Programul Operaţional Regional – Axa 1, în cadrul PIDU, trei proiecte. Pe lângă cele două proiecte semnate astăzi, se află în evaluare proiectul Modernizare reţea stradală la nivelul municipiului Târgu Mureş – Tranşa II.