MECMA s-a intalnit cu delegaţia Asociaţiei Contractorilor Internaţionali din Republica Coreea

30 nov. MECMA s-a intalnit cu delegaţia Asociaţiei Contractorilor Internaţionali din Republica Coreea

 

MECMA s-a intalnit cu delegaţia Asociaţiei Contractorilor Internaţionali din Republica Coreea

 

Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Claudiu Constantin Stafie a avut o întâlnire cu o delegaţie de oameni de afaceri sud-coreeni, condusă de domnul Shin Soong-Chull, Vicepreşedinte al Asociaţiei Contractorilor Internaţionali din Republica Coreea.

 

Cu această ocazie, delegaţii sud-coreeni şi-au exprimat interesul de a se implica în realizarea unor proiecte de investiţii majore în România, în sectoarele energiei şi infrastructurii.

 

Din delegaţie au făcut parte reprezentanţi ai unor companii active în domeniile construcţiilor civile şi industriale, arhitectură, design şi inginerie, printre care Daewoo, Hyundai şi GS E&C.

 

Secretarul de Stat Claudiu Constantin Stafie a prezentat oportunităţile de investiţii din ţara noastră şi proiectele prioritare pentru perioada următoare. Delegaţii sud-coreeni au primit cu interes informaţiile oferite şi au convenit cu partea română continuarea dialogului bilateral, inclusiv la nivel de experţi.

 

Informaţii de background:

 

Asociaţia Contractorilor Internaţionali din Republica Coreea reprezintă interesele contractorilor sud-coreeni în toate aspectele privitoare la activităţile lor externe. Asociaţia reuneşte 14 companii cu capital de stat şi 700 de firme private din  Republica Coreea, pe care le susţine în explorarea pieţelor externe, dezvoltarea de proiecte şi negocierea de contracte cu parteneri străini.