Primarul Capitalei invită liderii opozitiei sa discute despre bugetul primarie

30 nov. Primarul Capitalei invită liderii opozitiei sa discute despre bugetul primarie

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a adresat, miercuri, o scrisoare preşedinţilor celor cinci partide reprezentate în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în legatură cu bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2011, se arată într-un comunicat de miercuri al municipalităţii.

"După cum probabil ştiţi, bugetul Capitalei pe anul 2011 va trebui supus din nou votului CGMB, într-o formă mai echilibrată, mai realistă şi mai potrivită cu nevoile oraşului şi ale bucureştenilor", scrie Oprescu în scrisoarea adresată lui Emil Boc – PDL, Victor Ponta – PSD, Crin Antonescu – PNL, Corneliu Vadim Tudor – PRM şi Gheorghe Becali – PNG.

Primarul precizează că le adresează acest mesaj nu pentru a le cere sau a-i îndemna să ia decizii de partid într-un anume fel, ci pentru a le reaminti "un fapt care se pierde adesea în praful dezbaterilor şi conflictelor politicianiste: calitatea de bucureştean nu are culoare politică".

"Înainte de a fi de stânga sau de dreapta, bucureştenii sunt cetăţeni, care aşteaptă de la cei care îi conduc să le asigure confortul, siguranţa şi plăcerea de a trăi într-un oraş european. Bucureştenii nu mai au răbdare sa aştepte, cu siguranţă, din partea noastră un nou război politic. Tocmai de aceea, deciziile luate de municipalitate trebuie să aibă în prim-plan aşteptările legitime ale bucureştenilor şi nu agendele de partid – oricare ar fi acesta", mai scrie Oprescu în scrisoare.

Potrivit primarului general, pentru ca Bucureştiul să aibă un buget adecvat este necesară cooperarea tuturor partidelor politice reprezentate în Consiliul General şi reunirea acestora în jurul unui singur obiectiv "interesul bucureştenilor".

"Din păcate, la precedentul vot nu s-a întâmplat aşa. Mai avem însă cu toţii o şansă. Viziunea mea în privinţa bugetului se sprijină pe două idei pe care le consider esenţiale: buna funcţionare a tuturor sistemelor edilitare şi proiectele de dezvoltare a oraşului, fără de care Bucureştiul nu poate face pasul către capitala europeană pe care ne-o dorim", adaugă primarul Capitalei.