Primăriile din Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa au fondat o asociaţie pentru a putea accesa mai uşor fonduri europene

30 nov. Primăriile din Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa au fondat o asociaţie pentru a putea accesa mai uşor fonduri europene

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară, înfiinţată de edilii din Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa şi botezată „Cazanele din Mehedinţi”, a luat naştere în urmă cu o săptămână.

Principalul său obiectiv îl reprezintă atragerea fondurilor europene pentru rezolvarea unor probleme legate de mediu, dezvoltarea infrastructurii locale, dar mai ales a celei turistice. Pentru perioada 2010-2013.

Primăria Eşelniţa are în derulare proiecte în valoare de 15 milioane de euro.  Cei care vor să viziteze Clisura Dunării vor putea, din acest an, să se îmbarce în croaziere din portul turistic ce va fi amenajat în Cazanele Mici, printr-un parteneriat public-privat încheiat între Primăria Eşelniţa, Consiliul Judeţean şi un om de afaceri din judeţ.

Zona cuprinsă între localităţile Dubova şi Sviniţa, a devenit şi ea atractivă pentru investitori. În Sviniţa, vor fi construite un centru de informare şi promovare turistică, 15 pensiuni agroturistice, o plajă, dar şi pontoane pentru ambarcaţiuni. De asemenea, în Dubova, vor fi ridicate cinci pensiuni turistice, iar golful localităţii cu acelaşi nume va beneficia de iluminat public.