Primaria Comunei Bascov

Categorie
Judetul Arges
 • Judet: Arges
  Localitate: Bascov
  Adresa: Str. Păișești, nr. 125 cod postal:117045
  Telefon: 0248-270525, 290602
  Fax: 0248-270033
  E-mail:  primariabascov@yahoo.com
  Website:  http://www.primariabascov.ro/
  Primar:  Stancu Gheorghe

  Pozitionare:

  Populatia:

  Total locuitori: 9844
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 • Stancu Gheorghe

  Data nasterii:
  Studii/Profesie:
  Stare civila:
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Realizarea de parcuri fotovoltaice
  Domeniu: Altele
  Descriere: RESURSE NATURALE: Paduri

   SCURTA DESCRIERE ZONA: Comuna Bascov face parte din zona preoraseneasca a municipiului Pitesti, resedinta judetului Arges, fata de care centrul comunei se afla la o distanta de numai 7 km.
  Ea este amplasata la nord de municipiul Pitesti, pe malul drept al raului Arges, avand urmatoarele coordonate geografice: lat. Nordica – 44 de grade si 50 secunde, longitudine Estica – 24 de grade si 52 secunde.
  Comuna are ca vecini: la sud municipiul Pitesti de care este legat prin DN7, la est comuna Budeasa – trecerea inspre Budeasa –Maracineni, Campulung si orasul Mioveni se face traversand raul Arges peste hidrocentrala Budeasa – Bascov, la nord, comuna Merisani, la nord – vest comuna Draganu si la sud – vest comuna Babana.
  Aflata la rascrucea unor drumuri de mare interes pentru transportatori, comuna Bascov este zona prin care se desfasoara o mare parte din circulatia rutiera spre si dinspre vestul Eropei.
  S-ar putea spune ca portiunea de 9 km., de pe DN7 si DN7C, din cei 51 km de drumuri care tranziteaza Bascovul, este una din portile care deschid calea spre comunitatea europeana.
  SCURTA DESCRIERE ACTIVITATI ECONOMICE ZONA: Comuna Bascov are un profil economic mixt, aici desfasurandu-se atat activitati industriale cat si activitati agricole si turistice.
  Activitatea industriala este concentrata in proportie de 90% in satul de resedinta Bascov si este grupata in zona industriala a drumului de centura Bascov, ca o continuare a zonei industriale 0 str. Depozitelor – Pitesti.Majoritatea unitatilor economice au activitati de transport, comert, constructii, panificatie si morarit, prepararea produselor din carne, prestari servicii, etc.
  Potentialul turistic este reprezentat de popasul turistic Valea Ursului, Hotelul Star cu baza nautica, hotelul Sorelo si motelul Carmen. In jurul Hotelului Star se afla lacul de acumulare Bascov – Budeasa si 4 terenuri de tenis de camp unde se desfasoara concursuri interne si internationale.
   SCURTA DESCRIERE A NEVOILOR DE INVESTITII:
  8.1  Invatamant
  8.1.1Susținerea procesului de reabilitare și asigurare cu utilități pentru unitățile școlare din comuna.
  8.1.2Asigurarea derulării în bune condiții a Programului Guvernamental „Laptele și cornul” în unitățile școlare din județul Argeș de care beneficiază aproximativ 65.000 de preșcolari și școlari, precum si a programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.
  8.1.3Susținerea unor Programe competiționale sportive în care sunt antrenați elevii și studenții la diverse discipline (handbal, fotbal, volei, tenis, s.a.).
  8.2   Cultură, religie, investiții social-culturale și de sport
  8.2.1Inițierea și desfășurarea de proiecte și programe culturale în domeniul educației permanente și al culturii tradiționale.
  8.2.2 Susținerea și promovarea datinilor și obiceiurilor argeșene prin participarea la diferite festivaluri și manifestări cultural – artistice naționale și internaționale.
  8.2.3 Susținerea activităților de tineret și sport prin organizarea și finanțarea unor concursuri de proiecte adresate tinerilor.
  8.3   Protectia mediului
  8.3.1Elaborarea Programului de „Gestionare a calității aerului”.
  8.3.2Sprijinirea consiliilor locale în accesarea fondurilor AFM pentru Proiectul Casa Verde, (Programul privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizează energie regenerabilă,inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire).
  8.3.3Întocmirea Strategiei privind Sistemul de Management al Mediului.
  8.4   Relatii externe
  8.4.1Dezvoltarea de noi parteneriate instituționale cu regiuni și municipalități din Europa
  și nu numai.
  8.4.2Sprijinirea consiliilor locale din județ în procesul de înfrățire cu localități similare din spațiul european.
  8.4.3Reprezentarea la reuniunile Congresului Puterilor Locale și Regionale, din cadrul
  Consiliului Europei, în calitate de membru titular.
  8.4.4Colaborarea cu instituții, asociații și alte organisme în scopul dezvoltării unei rețele de parteneriate durabile în domeniul educației, tineretului, culturii și relațiilor internaționale.
  9.A Parte publica: Terenuri pentru agrement, parc.
  9.B Parte privata: Zona industriala a comunei; terenuri pentru parcuri fotovoltaice.
  10. Studiu de fezabilitate pentru parcul tineretului Bascov.

   

 •  
 •