Primaria Comunei Drajna

Categorie
Judetul Prahova
 • Judet: Prahova
  Localitate: Drajna
  Adresa:  Drajna cod postal:107190
  Telefon:  0244-290202
  Fax:  0244-290736
  E-mail:
  Website:
  Primar:  Primar Interimar: Calinoiu Ion

  Pozitionare:

  Populatia:

  Total locuitori: 5447
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 • Data nasterii:
  Studii/Profesie:
  Stare civila:
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:  0726 48 85 61
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Spital:
  Politie:
  Pompieri:
  Altele:

 •  
 •  
 • •    Stana ecologica care sa cuprinda:vila, hotel,stana(ovine, bovine) exista 96 ha situate la 30 km de Ploiesti;
  Domeniu: Altele
  Descriere:

   

  •    Turism,alimentare cu apa potabila;locuinte sociale;inrastructura;canalizare;gaze;
  Domeniu: Altele
  Descriere:  RESURSE NATURALE:  Partea de V si SV a localitati Drajna este strabatuta de raul Teleajen iar teritoriul comunei este strabatut de paraurile Drajna si Ogretineanca.Dealurile din jurul localitati sunt pline cu paduri de fag, stejar, plop etc.

  SCURTA DESCRIERE ZONA:   Localitatea Drajna se afla la 8 km de orasul Valenii de Munte, 35 km de municipiul Ploiesti, resedinta judetului Prahova si la 100 km de Bucuresti, capitala tarii. Se afla in depresiunea Drajna-Chiojd, aici temperatura este moderata iar iernile sunt blande. Zona a fost locuita din cele mai vechi timpuri, marturie fiind descoperirile arheologice:pe teritoril localitatii este localizata cetatea Dacica Ramidava, la Drajna de Jos a fost descoperit cel mai mare deposit de unelte din epoca bronzului, la Drajna de Sus se afla ruinele unui Castru Roman construit in ani 101-102. Prima atestare documentara scrisa este de la 1429 printrun act dat la Curtea de Arges de domnitoru Dan al II lea. In present, comuna Drajna are in componenta 11 sate: Drajna de Jos, Drajna de Sus, Ogretin, Piatra, Plai, Pitigoi, Ciocrac, Catunu, Poiana Mierlei, Faget, Podurile.
          SCURTA DESCRIERE ACTIVITATI ECONOMICE:  La nivelul localitatii Drajna functioneaz[ peste 50 de societati comerciale si de prestari servicii mai mici si 8 societati comerciale mari dintr care se detaseaza S C Gilmet, S C Metamob, S C Robel Product, S C Larinil S C Astra TL etc.Oparte dintre locuitori se ocupa cu cresterea animalelor iar uni si-au infiintat mici ferme pomicole.
         SCURTA DESCRIERE A NEVOILOR DE INVESTITII:
          INFRASTRUCTURA- amenajarea drumurilor comunale( 15 km) si satesti ( 50 km) prin pietruirea si asfaltarea acestora.
          CANALIZARE- continuarea lucrarilor de canalizare, acestea fiind in faza incipienta (1780 ml).
          ALIMENTARE APA POTABILA-extinderea si inbunatatirea retelei de apa potabila existente prin inlocuirea conductelor din metal si construirea a 4-5 rezervoare de stocare. Lungimea actualei retele este de 46 km de serviciile ei beneficiind 4500 de locuitori.
           GAZE: – este absolute necesar pentru populatie cat si pentru dezvoltarea localitati introducerea retelei de gaze naturale avand in vedere distanta foarte mica fata de orasul Valenii de Munte unde exista aceasta retea.
          LOCUINTE SOCIALE: – dispunem de 12 ha teren in intravilanul localitatii, special pentru locuinte sociale cu iesire la doua drumuri judetene cu posibilitati de extindere, zona avand si potential turistic cu posibilitatea de amenajare de partie pentru sanius si lac de agreement.
          CULTURA – este necesar construirea de camine culturale in satele Drajna de Jos si Drajna de Sus.
          TURISM – comuna Drajna, avand  un bogat potential turistic, a fost declarata prin H.G. in anul 1995 ,,Statiune de interes local” alaturi de orasul Valenii de Munte cat si alte localitati vecine. Padurile, fauna si flora, raurile si obiectivele aflate in Lista de Patrimoniu National ( 22 obiective) cunstituie atuuri in dezvoltarea turistica a localitati. Moara de Apa, Castelul Filipescu dar mai ales Castrul Roman de la Drajna de Sus trebuiesc introduce in circuitul turistic national si european.
          AGRICULTURA – la Drajna se pot dezvolta indeletniciri precum cresterea animalelor dar mai ales infiintarea de livezi de pomi fructiferi in special prun si mar.
          DESCRIERE BUNURI INVESTITE:
          PARTEA PUBLICA: dispunem de doua terenuri in intravilan, unul de 10 ha in satul Drajna de Jos cu deschidere de50 m, la D J 102B si unul in satul Faget de 12 ha cu deschidere de 250 m la D J 100 N.
          NEVOI PARTE PRIVATA: – avem nevoie de investitori in localitatea noastra pentru a pune in valoare potentialul zonei si patrimonial public local prin incheierea de parteneriate publice private.
          EXISTA STUDIU DE PREFEZABILITATE:   NU
  •    Amenajarea unei partii de saniute in zona intravilan 12 ha – cost cca 200.000 RON
  Domeniu: Altele
 •  
 •