Primaria Comunei Ganeasa

Categorie
Judetul Ilfov
 • Judet: Ilfov
  Localitate: Ganeasa
  Adresa:
  Telefon: 0040 21 351 30 60
  Fax: 0040 21 351 30 60
  E-mail:  primaria_ganeasa@yahoo.com
  Website:
  Primar:  Marin Tudor

  Pozitionare:

  Comuna Găneasa este situată la 15 km distanță de municipiul București, în partea estică a județului Ilfov, într-o zonă cu relief neted, brăzdat de apele văilor Pasărea, Piteasca și Șindrila. Cele cinci sate componente, Moara Domnească, Găneasa, Cozieni, Șindrilița și Piteasca, sunt înșirate pe malul stâng al acestor ape.
  În cadrul Câmpiei Române, localitatea ocupă partea de vest a Bărăganului, fiind înconjurată de mai multe păduri, urme ale Codrilor Vlăsiei: Eforie, Pustnicul, Cojasca și Găneasa.
  În forma administrativă actuală, comuna Găneasa datează din anul 1950. În urma desfințării comunei Piteasca, satele Piteasca și Cozieni au trecut la comuna Găneasa. Satul Găneasa este o așezare relativ nouă. Numele provine de la un cetățean bulgar, Ganea, care s-a stabilit în această localitate în jurul anului 1880.

  Satul Moara Domnească își trage numele de la o moară de apă, aflată pe moșia lui Ioan Gheorghe Caradja, în perioada 1812-1818, domnul Munteniei, de la începutul secolului al XIX-lea.

  În localitatea Șindrilița, primele așezări au fost niște bordeia ale unor robi aduși din Dobrogea de către moșierul Mavros.

  Localitatea Cozieni s-a format în jurul anului 1800. Piteasca provine de la cuvântul „pitit”, deoarece oamenii locului se ascundeau din calea turcilor în pădurea din apropiere.

  Se învecinează la nord cu comuna Petrăchioaia, la vest cu comuna Afumați, la sud-vest cu orașul Pantelimon, la sud-est cu comuna Brănești, iar la est cu județul Ialomița.

  Căi de acces

  Drumul național 2 asigură accesul spre localitate.

  Populatia:

  Total locuitori: 0
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 •  

  Data nasterii:
  Studii/Profesie:
  Stare civila:
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 • Comuna Găneasa este situată la 15 km distanță de municipiul București, în partea estică a județului Ilfov, într-o zonă cu relief neted, brăzdat de apele văilor Pasărea, Piteasca și Șindrila. Cele cinci sate componente, Moara Domnească, Găneasa, Cozieni, Șindrilița și Piteasca, sunt înșirate pe malul stâng al acestor ape. În cadrul Câmpiei Române, localitatea ocupă partea de vest a Bărăganului, fiind înconjurată de mai multe păduri, urme ale Codrilor Vlăsiei: Eforie, Pustnicul, Cojasca și Găneasa. În forma administrativă actuală, comuna Găneasa datează din anul 1950. În urma desfințării comunei Piteasca, satele Piteasca și Cozieni au trecut la comuna Găneasa. Satul Găneasa este o așezare relativ nouă. Numele provine de la un cetățean bulgar, Ganea, care s-a stabilit în această localitate în jurul anului 1880. Satul Moara Domnească își trage numele de la o moară de apă, aflată pe moșia lui Ioan Gheorghe Caradja, în perioada 1812-1818, domnul Munteniei, de la începutul secolului al XIX-lea. În localitatea Șindrilița, primele așezări au fost niște bordeia ale unor robi aduși din Dobrogea de către moșierul Mavros. Localitatea Cozieni s-a format în jurul anului 1800. Piteasca provine de la cuvântul „pitit”, deoarece oamenii locului se ascundeau din calea turcilor în pădurea din apropiere. Se învecinează la nord cu comuna Petrăchioaia, la vest cu comuna Afumați, la sud-vest cu orașul Pantelimon, la sud-est cu comuna Brănești, iar la est cu județul Ialomița. Căi de acces Drumul național 2 asigură accesul spre localitate.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •