Primaria Comunei Panticeu

Categorie
Judetul Cluj
 • Judet: Cluj
  Localitate: Panticeu
  Adresa:  Primăria Panticeu, str. Principală, nr. 93 Panticeu, 407445, jud. Cluj
  Telefon:  0264-227.705
  Fax:  0264-227.840
  E-mail:  panticeuadm@yahoo.com
  Website:  www.primaria-panticeu.ro
  Primar:

  Pozitionare:

  Populatia:

  Total locuitori: 1830
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 •  

  Data nasterii:
  Studii/Profesie:
  Stare civila:
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • •    Infrastructura drumuri
  Domeniu: Drumuri si poduri
  Descriere:Pozitionare: Teritoriul comunei are un relief deluros, avand pe alocuri aspect de platou, ceea ce a permis dezvoltarea asezarilor omenesti in zona.

  Comuna Panticeu este situata in partea de nord-vest a judetului Cluj, pe limita cu judetul Salaj, la o distanta de 40 km de Municipiul Cluj Napoca si la 40 km de orasele Dej, Gherla si Jibou.

  Resurse naturale: Comuna este strabatuta din directia vest-sud de Valea Lonei (Panticeului) pe o lungime de 8 km, avand afluenti principali Paraul Cublesului, Catalinii si Micusului. In jurul aceste retele hidrografice se gasesc amplasate terenuri agricole formate din pasuni, fanete, terenuri arabile si paduri.

  Descrierea zonei: Comuna a fost constituita la ultima reforma administrativa din 1968, fiind formata din satele: Panticeu, Cubulesu Somesan, Dirja, Catalina si Sarata. Comuna se invecineaza la nord cu com. Cornesti si Recea Cristur, la est cu com. Dabica, la sud cu com. Vultureni si aschileu, iar la vest cu com. Dragu si Girbou din judetul Salaj. Prin comuna trec DJ 109A Panticeu-Vultureni si DJ 161 Panticeu-Luna de jos.

  Descrierea activitatii economice: Zona este slab dezvoltata economica. Activitatea principala o constituie agricultura de subzistenta si semisubzistenta practicata de majoritatea locuitorilor. Acestea detin in proprietate suprafete relativ mici de teren agricol, in medie 3-5 ha, pe care le cultiva cu cereale, grau, orz, ovaz, porumb, plante furajere. Productiile obtinute sunt folosite pentru acoperirea nevoilor personale si la cresterea animalelor. Se cresc bovine pentru lapte, oi pentru lapte, cabaline de tractiune, porcine si pasari. Productia de lapte, branza, carne, oua, se foloseste in familie, iar surplusul se valorifica: laptele la unitati de procesare, iar celelalte produse pe piata libera.

  Fiecare gospodarie are o gradina cultivata cu legumele si zarzavaturile necesare si pomi fructiferi cum ar fi meri, peri, dar mai ales pruni. Productiile obtinute de la acestea fiind transformate in alcool.

  In fiecare sat se gasesc 2-3 stupine de albine cu un numar de peste 50 de familii, productia acestora fiind valorificata pe piata libera.

  La nivelul comunei se gaseste un centru de productie, colectare, selectare si ambalare plante medicinale in localitatea Catalina, cu puncte de desfacere in Cluj-Napoca; o unitate privata de exploatare si prelucrare primara a materialului lemnos extras din padure in Panticeu; unitati de comercializare a bunurilor alimentare, nealimentare, materiale de constructii.

  Nevoi de investitii.

  Pentru dezvoltarea economica a zonei, in primul rand trebuie facute investitii in infrastructura si aici prioritare sunt drumurile, atat cele judetene, cat si cele comunale. Asezata la rascrucea unor drumuri judetene si la distante egale (40km) de orasele importante: Cluj-Napoca; Dej; Gherla; Jibou; comuna Panticeu pare totusi atat de departe datorita infrastructurii proaste.

  Pentru ridicarea nivelului de trai al locuitorilor se impune sprijinirea acestor pentru a investi in agricultura, prelucrarea industriala a unor produse locale, servicii, alte initiative locale precum si executarea lucrarilor de alimentare cu apa, gaze si canalizare la nivelul fiecarei localitati.

  Descriere bunuri investite: comuna Panticeu detine in proprietate publica sau privata teren, atat in intravilan, cat si in extravilan. In intravilanul localitatii Panticeu detine 2600m.p. pe amplasamentul fostei primarii (cu deschidere la sosea), 500 m.p. pe amplasamentul fostei gradinite, 1000 m.p pe amplasamentul fostului camin cultural din localitatea Catalina; in extravilan detine 6,8 ha (amplasament targ animale Panticeu), cu deschidere la sosea, 3,58ha fanat (fost lot scolar Panticeu), 2,5 ha fanat la Cublesu Somesan si 220 ha teren cu vegetatie forestiera pe raza localitatii Cublescu Somesan si Panticeu; infrastructura de drumuri comunale, strazi si drumuri de exploatatie.

  Din partea privata se cauta investitori dispusi sa investeasca in principalele oportunitati identificate, respectiv agricultura si turism. In agricuoltura – investitii in amenajarea unor micro ferme de crestere specializare a animalelor, prin modernizarea tehnologiilor de lucru, atat in zootehnie, cat si in cultura mare, amenajarea unor centre de prelucrare a produselor aagricole locale animale si vegetale. In silvicultura-investitori care sa investeasca in proiecte de mediu legate de impaduriri, protectia di diversificarea florei si faurei, infiintarea unor centre de colectare, prelucrare si valorificare a fructelor de padure, ciupercilor si plante medicinale. In turism se pot amenaja pensiuni, cabane, tabere, cetre de sanatate.

  Nu exista studii de prefezabilitate.

 •  
 •