Primaria Comunei Zagra

Categorie
Judetul Bistrita-Nasaud
 • Judet: Bistrita-Nasaud
  Localitate: Zagra
  Adresa: Principală, nr. 1 Cod postal: 427385
  Telefon: 0263-384212
  Fax: 0263-384212, 384209
  E-mail:
  Website:  http://www.primariazagra.ro/
  Primar: Bușcoiu Dumitru

  Pozitionare:

  Populatia:

  Total locuitori: 3402
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 • Bușcoiu Dumitru

  Data nasterii:
  Studii/Profesie:
  Stare civila:
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Crearea, dezvoltarea, modemizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice
  Domeniu: Altele
  Descriere:Resurse naturale: vegetatie: stejar, fag, molid si etajul peste 1800 m.

  Pajistile alpine cunoscute sub numele de “Muntele Zagrenilor, Muntele Poienarilor, Muntele Plaienilor”, se intind pe culmea principala la inaltimi medii de 1400-1600m si permit pasunatul din luna mai pana in luna septembrie.

  Fauna: ursul, cerbul, capriorul, mistretul, lupul, rasul, pisica salbatica, jderul de padure sau vidra. In zona dealurilor la 1100 m solul este de tip podzol, favorabil mai degraba padurilor. Terenurile     favorabile culturilor agricole sunt de-a lungul vaii Zagrii si Tiblesului, asa numita zona de lunca si se intind pana la baza etajului stejarului.
  Localizare. Comuna Zagra se afla in nord-vestul judetului Bistrita­ Nasaud, intre paralele de 47 grade si 31 minute si meridianul  24 grade si 15 minute.
  Comuna Zagra este situata in zona de munte pe versantul vestic al carpatilor Orientali la sud de Muntii Tibles si este strabatuta de Valea Zagrii si afluentul ei principal Tiblesul, numit si Valea Gaurenilor. Satele din comuna se intind in lungul vailor pe platouri si culmi (Valea Zagrii, Valea Alunisului, Valea Magurii). Comuna se afla la 40km de municipul Bistrita, 24km de Beclean si 21 km de Nasaud. La nord se invecineaza cu judetul Maramures, la est cu satul Bichigiu; comuna Telciu si comuna Runcul Salvei. La sud comunele Nimigea; Chiuza, la vest cu Spermezeu si Tarlisua.
  Localitatile component sunt:  Zagra-centrul de comuna, Alunisul, Perisor, Poienile Zagrei si Suplai. Suprafata totala a comunei Zagra, este de 12600ha, din care 8187 agricol din care; arabil 2820ha, pasuni 3805ha, fanete 1553ha, livezi 27ha.
  Reteaua hidrografica a comunei Zagra este alcatuita din bazinul superior al raului Zagra si afluentii   acestuia; Valea Tibleselului si Valea Gaurenilor, cu un debit de 103 m/s, la o lungime de curs de 34 km.
  Pe versantul sudic al dealului Comoara, se afla un lac de circa 1800 mp, cu o adancime necunoscuta in care traiesc testoase de lac, pasari si serpi. Clima temperat continentala, temperatura medie anuala este de 8,3 grade celsius, iar luna cea mai rece este ianuarie cu o medie anuala de -4,7 grade. Precipitatiile  variaza  intre 1400 mm si 1200 mm.
  Dezvoltarea, reabilitarea si modemizarea infrastructurii de transport si comunicatii, Imbunatatirea infrastructurii tehnico-edilitare si de protectie a mediului. Dezvoltarea si modemizarea infrastructurii educationale, sociale si sanatate.
  Dezvoltarea turismului – prin formarea unei piete de servicii turistice unitare. Investitii financiare durabile in turism.
  a) Partea publica – 98 ha terenuri: 10ha intravilan; 88ha extravilan.
  b) Modernizarea dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale
  Reabilitarea, modemizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale pentru formarea profesionala  continua.
  Crearea, dezvoltarea, modemizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza, pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale.

   

 •  
 •