Primaria Municipiului Alexandria

Categorie
Judetul Teleorman
 • Judet: Teleorman
  Localitate: Alexandria
  Adresa:  Str. Dunarii nr. 139, Cod 140030 Alexandria, Judetul Teleorman
  Telefon:  0247 317732
  Fax:
  E-mail:  primalex@alexandria.ro
  Website:  http://www.alexandria.ro
  Primar:  Victor Dragusin

  Pozitionare:

  Orașul Alexandria este situat, din punct de vedere geografic, la 47 m deasupra nivelului mării, în câmpia joasă a Burnasului și în lunca râului Vedea, ce izvorăște din dealurile de la nord de Pitești și se varsă în Dunăre, la vest de Turnu Măgurele.
  Coordonatele geografice ale orașului sunt: paralela nordică de 43° și 38′ și meridianul estic de 25° si 30″.

  Așezarea acestei localități într-o luncă joasă și-a avut avantajele și dezavantajele ei. Primul avantaj l-a constituit terenul mănos, cu sol din cernoziom ciocolatiu, foarte prielnic culturilor de cereale (grâu, porumb, floarea soarelui, bumbac, soia, ricin, cânepă, in și sfeclă de zahăr) și legumicultură. Reversul l-a constituit pânza de apă freatică aflată la 1,5-3 m adâncime, cu efectele sale: imposibilitatea filtrării naturale a apei și inundații periodice în subsolurile caselor, precum și lipsa curenților de aer verticali, care fac să se mențină multă vreme împrăfoșarea atmosferei din oraș. Clima este temperat continentală și se caracterizează printr-un potențial caloric ridicat, prin amplitudini mari ale temperaturii aerului, prin cantități reduse de precipitații, adeseori în regim torențial, îndeosebi vara, precum și frecvente perioade de secetă, cantitatea medie anuală de precipitații fiind de 550-600l/mp. Temperaturi maxime și minime absolute au fost: 42,9° C (5 iulie 1916) și 34,8° C (24-25 ianuarie 1942).

  Vînturile predominante sunt cele de vest și de est. Crivățul bate din est mai ales în miezul iernii, iar Austrul, vântul dinspre sud și sud-est, cu o frecvență mai redusă, este foarte uscat, fierbinte și prevestitor de secetă.
  în schimb, Băltărețul, dinspre Lunca Dunării, este un vânt cald și umed, favorabil dezvoltării vegetației.
  Datorită așezării sale, orașul Alexandria a fost și continuă să fie un nod de căi de comunicație. Face legătura între capitala țării, București, și multe dintre orașele de provincie sau leagă aceste orașe între ele: D.N. 6 leagă Bucureștiul, prin Alexandria, de Roșiorii de Vede, Caracal, Craiova, Timișoara; D.N. 52 leagă Alexandria de Turnu Magurele, Corabia, Calafat etc; D.N. 51 leagă Alexandria de Zimnicea; D.J. 504 leagă Alexandria de Pitești și Câmpulung; D.J. 601 leagă Alexandria, prin Găești, de Târgoviște; D.J. 506 face legatura între Alexandria și Giurgiu. Distanțele în km între Alexandria și principalele orașe din zonă sunt: Alexandria – București, 99 km; Alexandria – Pitești, 100 km; Alexandria – Zimnicea, 40 km; Alexandria – Turnu Măgurele, 48 km.

  Orașul Alexandria se află pe linia ferată Roșiorii de Vede – Zimnicea, realizată la sfârșitul secolului trecut, când s-a construit și gara, legându-l de un important nod de cale ferată, Roșiorii de Vede, prin care se poate ajunge la toate magistralele feroviare din țară.

   

  Populatia:

  Total locuitori: 50496
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 0 km2

 • Data nasterii:  21 noiembrie 1962
  Studii/Profesie:  Formare profesionala

  Cursuri elementare la scoala gen. Nr. 3 Alexandria

  1977-1981 Liceul de Matematica Fizica. Activitate culturala pe tot parcursul liceului si sportiva: handbal, volei

  1981-1982 Stagiul militar Infanterie motorizata, Bucuresti

  1982-1987 Institutul Politehnic Bucuresti – Facultatea Tehnologia Constructiilor de masini. Licenta in tehnologii neconventionale; realizare prototip functional; membru al echipei de teatru PODUL al Casei de cultura a studentilor; vicepresedinte cu autogospodarirea al complexului studentesc Regie in perioada 1985-1987;

  1997-1998 specializare in Germania in domeniul centrelor de profit si centrelor de costuri;

  1991-2004 cursuri de perfectionare in domeniile: management, marketing, contabilitate si administratie publica

  in 2007 masterand in Administratie Publica Europeana;

  Experienta profesionala

  01.10.1987 – 15.01.1990 lucrator al I.P.T.E. Alexandria cu incadrarea de inginer

  15.01.1990 – 01.05.1994 lucrator al S.C. ELECTROTEL S.A. (fosta I.P.T.E.) cu incadrarile: sef serviciu plan, organizare, investitii

  01.05.1994 – 20.06.2000 lucrator al S.C. ELECTROTEL S.A. cu incadrarea: consilier tehnico-economic al CA

  20.06.2000 – iunie 2008 viceprimar al Municipiului Alexandria

  2002 – prezent Membru in Adunarea Nationala Bisericeasca, reprezentant al Episcopiei Alexandriei si Teleormanului iunie

  2008 – prezent primar al Municipiului Alexandria

  Apartenenta politica

  Membru PDSR incepand cu anul 1995 luna mai

  1996-2000 secretar executiv al organizatiei PDSR Alexandria

  2000-prezent vicepresedinte al organizatiei PSD Alexandria si membru in Biroul EXecutiv al organizatiei Judetene PSD

  Stare civila:  Casatorit
  Copii:  2
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
   PSD
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
  Date contact
  Telefon:
  E-mail:
  Website:
  Realizari

 •  
 • Orașul Alexandria este situat, din punct de vedere geografic, la 47 m deasupra nivelului mării, în câmpia joasă a Burnasului și în lunca râului Vedea, ce izvorăște din dealurile de la nord de Pitești și se varsă în Dunăre, la vest de Turnu Măgurele. Coordonatele geografice ale orașului sunt: paralela nordică de 43° și 38′ și meridianul estic de 25° si 30″. Așezarea acestei localități într-o luncă joasă și-a avut avantajele și dezavantajele ei. Primul avantaj l-a constituit terenul mănos, cu sol din cernoziom ciocolatiu, foarte prielnic culturilor de cereale (grâu, porumb, floarea soarelui, bumbac, soia, ricin, cânepă, in și sfeclă de zahăr) și legumicultură. Reversul l-a constituit pânza de apă freatică aflată la 1,5-3 m adâncime, cu efectele sale: imposibilitatea filtrării naturale a apei și inundații periodice în subsolurile caselor, precum și lipsa curenților de aer verticali, care fac să se mențină multă vreme împrăfoșarea atmosferei din oraș. Clima este temperat continentală și se caracterizează printr-un potențial caloric ridicat, prin amplitudini mari ale temperaturii aerului, prin cantități reduse de precipitații, adeseori în regim torențial, îndeosebi vara, precum și frecvente perioade de secetă, cantitatea medie anuală de precipitații fiind de 550-600l/mp. Temperaturi maxime și minime absolute au fost: 42,9° C (5 iulie 1916) și 34,8° C (24-25 ianuarie 1942). Vînturile predominante sunt cele de vest și de est. Crivățul bate din est mai ales în miezul iernii, iar Austrul, vântul dinspre sud și sud-est, cu o frecvență mai redusă, este foarte uscat, fierbinte și prevestitor de secetă. în schimb, Băltărețul, dinspre Lunca Dunării, este un vânt cald și umed, favorabil dezvoltării vegetației. Datorită așezării sale, orașul Alexandria a fost și continuă să fie un nod de căi de comunicație. Face legătura între capitala țării, București, și multe dintre orașele de provincie sau leagă aceste orașe între ele: D.N. 6 leagă Bucureștiul, prin Alexandria, de Roșiorii de Vede, Caracal, Craiova, Timișoara; D.N. 52 leagă Alexandria de Turnu Magurele, Corabia, Calafat etc; D.N. 51 leagă Alexandria de Zimnicea; D.J. 504 leagă Alexandria de Pitești și Câmpulung; D.J. 601 leagă Alexandria, prin Găești, de Târgoviște; D.J. 506 face legatura între Alexandria și Giurgiu. Distanțele în km între Alexandria și principalele orașe din zonă sunt: Alexandria – București, 99 km; Alexandria – Pitești, 100 km; Alexandria – Zimnicea, 40 km; Alexandria – Turnu Măgurele, 48 km. Orașul Alexandria se află pe linia ferată Roșiorii de Vede – Zimnicea, realizată la sfârșitul secolului trecut, când s-a construit și gara, legându-l de un important nod de cale ferată, Roșiorii de Vede, prin care se poate ajunge la toate magistralele feroviare din țară.  
 • Denumire Numar
  Gradinite 13
  Scoli 8
  Licee 5
  Colegii 2
  Scoli Speciale 1
  Scoli Profesionale 1
  Scoli Postliceale 1
  Cluburi Scolare Sportive 1
  Sali de clasa 358
  Laboratoare Scolare 53
  Internate (cu aproximativ 1,896 paturi) 9

  Numărul copiilor și elevilor înscriși în procesul de învățământ în municipiul Alexandria: copii cuprinși în grădinițe: 1193; elevi clasele I-IV: 2414; elevi clasele V-VIII: 3106; elevi liceu: 5025; elevi școală profesională și complementară: 1080; elevi înscriși în învățământ postliceal: 516; studenți: 1353.

  Totalul cadrelor didactice existente în Alexandria este de 869 acestea fiind repartizate astfel: personal didactic învățământ preșcolar: 93 persoane; personal didactic învățământ primar și gimnazial: 403; personal didactic învățământ liceal: 354; personal didactic în învățământ postliceal: 14; personal didactic învățământ universitar: 3.

  În Alexandria au început să fie organizate sau înființate instituții de învățământ superior în sistemul de stat ori particular. Astfel, începând cu anul universitar 1992 – 1993, funcționează o filială a Universității “Spiru Haret” din București, ca instituție de învățământ superior particular, ca formă superioară de învățământ la distanță. începând cu anul universitar 1999 – 2000 funcționează Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune, ca prelungire a Academiei de Studii Economice din București, ca formă superioară de învățământ la distanță.

 •   
 •  
 • Situația economică a municipiului Alexandria este strâns legată de cea a economiei naționale, care se află într-o perioadă de restructurare și de reforme dar este influențată și de specificul local evoluția activității economice și sociale din ultimii ani influențând dinamica înființării societăților comerciale.

  La 31 martie 2005 erau înregistrate la Registrul Comerțului un număr de 3807 de societăți comerciale, 157 fiind societăți pe acțiuni și restul de 3111 societăți cu răspundere limitată, la care se adaugă un numar de 455 de asociații familiale, persoane fizice și liber profesioniști.

  Aceste societăți comerciale sunt în cea mai mare proporție cu capital privat autohton, 3520 societăți, 56 societăți cu capital privat străin, 31 societăți cu capital privat străin și autohton și 24 cu capital de stat integral sau mixt.

  In Alexandria sunt infiintate 2 asociatii patronale si functioneaza 3 filiale ale unor asociatii patronale de nivel national (UGIR 1903, Federala Agricultorilor Asociati si ANAMOB – Asociatia Nationala a Morarilor si Brutarilor din Romania), care reprezinta o buna parte a intreprinzatorilor din oras.  Cele mai reprezentative societati ale municipiului sunt:
  SC KOYO SA ? produce rulmenti radiali si radiali axiali ; pillow bloc-uri pentru benzi transportoare.
  SC ELECTROTEL SA ? produce echipamente elctrice de joasa tensiune, confectii metalice si aparatura electrocasnica.
  SC IAICA SA ? produce accesorii, echipamente si elemente pentru instalatii de ventilare si climatizare.
  SC ALTEX SA ? produce fire textile din bbc si tip bb; produce articole de confectii.
  SC SAIFCAR SA ? constructii montaj, instalatii si reparatii pentru constructii civile si industriale.
  SC GERMINO SA ? produce biscuiti, paste fainoase, produse de panificatii.
  SC HIDRO OLT CONSTRUCT ALEXANDRIA ? constructii montaj, instalatii si reparatii pentru constructii civile si industriale.
  SC CICALEX SA ? produce specialitati din carne, carne in carcasa, conserve de carne pate de ficat.

  Serviciile bancare sunt asigurate de filialele:
  BANCII COMERCIALE ROMANE, BRD – GROUP SOCIETE GENERALE, RAIFFEISEN BANK, BANCPOST, CEC.

 • Datorita așezării geografice, dar și interesului istoric destul de redus, Alexandria nu este un oraș deosebit de atractiv din punct de vedere turistic.
  Ca atare și serviciile hoteliere sunt pe măsură.

  Există un singur hotel în centrul municipiului, hotelul “Parc”, cu standard de doua stele, avînd 150 locuri de cazare, bar, restaurant, terasă. Oaspeții care doresc să iasă din atmosfera citadină, să se cazeze în mijlocul naturii, o pot face la motelul “Hanul cu Noroc” aflat pe D.N.6, la ieșirea din Alexandria spre Roșiorii de Vede, sau la Complexul “Splendid” situat în pădurea Vedea.

  Ambele le oferă locuri de cazare, dar și preparate culinare tradiționale și nu numai. Centrul civic dispune de un numar de restaurante, baruri, terase, cofetării, ce oferă celor interesați servicii de cea mai buna calitate. Complexul “Burnas”, “Bulevard”, “Intim”, restaurantul modern “Bella Italia”, Crama “Mara” din incinta Pieței Centrale, precum și ștrandul “Mara” din zona PECO, sunt câteva dintre ele.

  Pentru elevi, Agenția Teritorială a Taberelor și Turismului școlar Teleorman dispune de: Baza turistica permanenta “Valahia”, situata în str. Carpati, nr. 15, cu o capacitate de 50 de locuri, bufet în incinta, centrala termica proprie, și Tabara “Nanov” Alexandria, amplasată pe malul drept al râului Vedea, într-o pădure de salcâmi, cu o capacitate de 70 locuri.
  In Alexandria exista cinci agenții de turism: Agenția “Vedea”, în cadrul complexului hotelier “Parc”; Agenția “ROMSIND”; Agenția “ELION TOUR”; Agenția ATLASSIB; Biroul de Turism și Tranzacții BTT și o Agenție de voiaj C.F.R.

   

 • Spital:
  Politie:
  Pompieri:
  Altele:
  Institutia Prefectului www.prefecturateleorman.ro

  312814, 311201

  312973
  Consiliul Judetean Teleorman http://www.cjteleorman.ro 311202, 312814, 311201
  Primaria Municipiului Alexandria www.alexandria.ro 317732, 317733 317728
  Politia Judeteana 407000, 407125
  Politia Municipala 316770, 311933
  Judecatoria Municipiului Alexandria 311975
  Parchetul Municipiului Alexandria 311290, 311259
  DENUMIRE INSTITUTIE ADRESA TELEFON FAX
  Inspectoratul Scolar Str. Carpati, nr.15 312712; 311682 313403
  Casa Judeteana de Pensii 310517, 322598
  I.T.S.P. Handicapati Str. Dunarii, nr. 7 313672
  Directia Generala Judeteana de Protectie a Drepturilor Copilului Str. Dunarii, nr.7 316611
  Directia de Sanatate Publica
  311354
  Directia Sanitar Veterinara 319921, 319638
  Inspectia Sanitara de Stat 311482
  Directia Generala Finantelor Publice 312788, 312806
  Comisariatul Militar 311115
  Veterani de Razboi Cladirea Prefecturii 312627; 321627
  Inspectoratul de Protectie a Mediului Str. Dunarii, nr.1 316228
  Protectia Consumatorului Sos. Tr. Magurele, nr.12 312648
  Arhivele Statului 312669
  Episcopia 326321, 316057
  Muzeul Judetean 314761
  Biblioteca Judeteana 310761; 310706
  Vama Alexandria 315754, 310197
  C.E.C Alexandria 313434
  ROMTELECOM 311232
  Hotel “PARC” 312901
  Clubul Copiilor si Elevilor 312633
  B.T.T Teleorman 321620, 322671
  Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului Scolar 316365
  Spitalul de Urgenta Judetean 312505, 306711;
  Salvarea 112
  Pompieri 981, 311113, 112
  Jandarmeria Romana 956, 311055
  Serviciul Circulatiei Rutiere Str. Carpati, nr.9 955; 407000
  Registrul Auto Roman 312110, 312697
  ACR Atelier 312345
  ACR – Filiala Alexandria
  314640
  PECO 318659, 318872
  APA – CANAL SRL Str. Vedea, nr. 31 311272; 421068
  Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “A.D.Ghica” Teleorman 311113, 112 313143
  TRANSLOC PREST SRL 314963
  TERMA SERV SRL 314802; 314803

 •  
 •  
 •  
 •  
 •