Primaria Orasului Slanic Moldova

Categorie
Judetul Bacau
 • Judet: Bacau
  Localitate: Slanic-Moldova
  Adresa:  Str. Vasile Alecsandri, nr. 4 cod postal:605500
  Telefon:  0234-348119
  Fax:
  E-mail:  primaria_sl@yahoo.com;secretariat@primariaslanicmoldova.ro
  Website:  www.primariaslanicmoldova.ro
  Primar:  Serban Andrei

  Pozitionare:

  Orasul balneo-climateric Slanic Moldova este amplasat in partea de sud-vest a judetului Bacau, in culoarul format in partea estica a muntilor Nemira de raul Slanic si are in componenta localitatile Slanic Moldova, Cerdac si Ciresoaia.
  Slănic Moldova este cea mai importantă stațiune balneo-climaterică din Regiunea Nord-Est.
  Slãnic Moldova este amplasat pe flancurile estice ale munților Nemira, ce fac parte din lanțul Trotuș-Oituz. Calitatea mediului natural, păstrarea nealterată a sistemului ecologico peisagistic,este principalul generator de activități turistice,drumeție,odihnă, tratamente preventive și curative cardiovasculare și nevroze.
  Fondul balnear al stațiunii are un specific aparte și este unic în Europa. Pentru stațiunea Slănic Moldova, potențialul îl constituie calitatea apelor, înalta lor valoare terapeutică și capacitatea corespunzătoare a debitelor,apreciate ca rezerve, ce au imprimat stațiunii un profil balnear, de tratament al afecțiunilor digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, boli de nutriție și de metabolism.

  Populatia:

  Total locuitori: 4933
  Nationalitate:
  Religie:

  Suprafata: 114 km2

 • Serban Andrei

  Data nasterii:  20.10.1961
  Studii/Profesie:  2000-2004 Cursurile Facultății Contabilitate și de Informatică de gestiune din cadrul Universității George
  Bacovia- Bacău;
  2008 – Master în domeniul securității și apărării naționale
  economist
  Stare civila:  casatorit
  Copii:
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
   PSD
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
   2004
  Date contact
  Telefon:  0234-348119
  E-mail:  primaria_sl@yahoo.com
  Website:
  Realizari

  •  Reintroducerea stațiunii Slănic Moldova în topul destinațiilor turistice de excelență din România;
  • Sporirea gradului de siguranță al cetățenilor și turiștilor din Slănic Moldova;
  • Atragerea investitorilor români și străini în orașul Slănic Moldova;
  •  Reabilitarea, modernizarea și dotarea sistemului de învățământ din localitate;
  •  Realizarea de noi investiții în infrastructura de turismului agremnt și cea tehnico-edilitară a localității;
  •  Încurajarea investițiilor în sectorul energiilor regenerabile prin Semnarea acordului Româno- German pentru proiectul pilot “Carpazi Cop Verde”;
  • Creșterea calității și eficienței serviciilor adresate turiștilor și cetătenilor orașului Slănic Moldova prin Certificarea administrției publice locale conform SR EN ISO 9001:2008 și SR EN ISO 14011:2009 și prin implementareaunui sistem de manangement modern și eficient al documentelor;
  •  Realizarea strategiei de dezvoltare a orașului Slănic Moldova 2010-2020 (PODCA 2007-2013);
  •  Modernizarea, îmbunătățirea și completarea infrastructurii sportive a localității;
  • Creșterea calității factorilor de mediu în Slănic Moldova prin aplicarea de politici moderne și realizarea de construcții și investitții specifice;
  •  Încurajarea structurilor asociative și a parteneriatului public-privat;
  • Îmbunătățirea spiritului civic și a implicării cetățenești în procesul decizional al administrației publice locale.

 •  
 •  Orasul balneo-climateric Slanic Moldova este amplasat in partea de sud-vest a judetului Bacau, in culoarul format in partea estica a muntilor Nemira de raul Slanic si are in componenta localitatile Slanic Moldova, Cerdac si Ciresoaia. Slănic Moldova este cea mai importantă stațiune balneo-climaterică din Regiunea Nord-Est. Slãnic Moldova este amplasat pe flancurile estice ale munților Nemira, ce fac parte din lanțul Trotuș-Oituz. Calitatea mediului natural, păstrarea nealterată a sistemului ecologico peisagistic,este principalul generator de activități turistice,drumeție,odihnă, tratamente preventive și curative cardiovasculare și nevroze. Fondul balnear al stațiunii are un specific aparte și este unic în Europa. Pentru stațiunea Slănic Moldova, potențialul îl constituie calitatea apelor, înalta lor valoare terapeutică și capacitatea corespunzătoare a debitelor,apreciate ca rezerve, ce au imprimat stațiunii un profil balnear, de tratament al afecțiunilor digestive, ale glandelor anexe, ale aparatului respirator, boli de nutriție și de metabolism.
 • In Slanic Moldova functioneaza Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Slanic Moldova care are in subordine si Scoala cu clasele I-VIII nr. 2, precum si cinci gradinite,din care doua cu program prelungit si trei cu program normal o scoala gimnaziala.

  Analizata prin prisma raportului elevilor pe elementele infrastructurii scolare, situatia dotarilor unitatilor de invatamant din Slanic Moldova este, per ansamblu, mai buna decat cea de la nivel judetean(urban si total). Spre exemplu, numarul de elevi ce revin unui PC in institutiile educationale din Slanic Moldova este de 10.5 persoane, in timp ce in mediul urban judetean raportul este de 11.8 elevi/PC

 • Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalații balneare. De-a lungul timpului, calitățile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obținute la expozițiile internaționale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialiștii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc. Botezată “Perla Moldovei”, Slănic Moldova asigură tratament pentru tulburări digestive (gastrite cronice hipo- și hiperacide, ulcere gastrice și duodenale, la un interval de cel puțin 3 ani de la faza dureroasă, afecțiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipație cronică), boli hepatobiliare (dischinezie biliară, colicistită cronică cu sau fără calculi, stări postoperatorii în boli ale ficatului), boli metabolice și nutriționale (diabet melitus, forme ușoare și intermediare, obezitate), boli ale rinichiului și urinare (stări de după tratamentul infecțiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglări renale). Cura externă cu apele minerale de la Slănic Moldova ajută la tratamentul bolilor reumatismale degenerative și diartritice, al celor cardiovasculare și respiratorii (astmaalergică, traheobronșite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar), tratamentul bolilor endocrine (stări prepubertale la copii hiperreactivi), al bolilor ginecologice (sindrom ovarian menopauzal) și al altor boli. Pentru cura internă cu apă minerală se recomandă izvoarele nr.l, nr.8 și 8 bis (aflate în același pavilion) și izvoarele nr. 1 bis, nr.3 și nr. 10 (aflate într-un alt pavilion). Aici există instalații pentru băi calde în cada cu apă minerală, instalații pentru terapie respiratorie (aerosoli și inhalații), electroterapie și hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalații pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, și pentru gimnastica medicală. Pacienții pot ajunge cu autocarul la Târgu Ocna (18 km), unde există un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salină. Stație de îmbuteliere a apei minerale. Stațiunea dispune de numeroase hoteluri și vile, de un complex sanatorial, etc.

   

  Zonele declarate situri de importanță comunitară, parte a rețelei Natura  2000,  care cuprind și părți din teritoriul  administrativ al orașului  Slănic Moldova sunt:

  – Creasta Nemirei,  cu o suprafață totală de 3550 ha, cu localizare în Dărmănești, Dofteana si Slănic Moldova ;

  – Slănic (Sărărie),  cu  suprafața de 1392 ha, cu localizare  în Dofteana și Slănic Moldova.

  Fiecare dintre cele două situri ocupă 9% din teritoriul administrativ al orașului Slănic Moldova.

  Rezervația Naturală Nemira („Plaiurile și stâncăriile Nemirei”) este declarată  arie protejată de interes national.

 •  
 • Sectorul economic preponderent in orasul Slanic Moldova este comertul, care detine o pondere de 58.1% din cifra de afaceri totala si 40.5% din efectivul unitatilor locale active economic.

  Sectorul turistic, reprezentat de hoteluri si restaurante, detine 18.5% din cifra de afaceri locala si 17,7%din unitatile active. fata de aceste procente, este posibil ca o parte dintre agentii economici care declara ca activitate principala comertul sa activeze tot in turism. Pe langa cele 12 hoteluri si restaurante, in Slanic Moldova sunt inregistrate si 3 unitati care desfasoara activitati specifice agentiilor turistice si care sunt incluse in sectorul serviciilor administrative si al serviciilor suport.

  Sectorul industrial este reprezentat in oras in special de unitatile de prelucrare a lemnului, predominand atelierele de mici dimensiuni de dulgherie si fabricarea mobilei. Cele 15 unitati industriale reprezinta 18.9% din numarul total al societatilor locale si detin 13.4% din cifra de afaceri totala.

  Activitatile de constructii sunt reprezentate la nivel local de 7 societati comerciale care contribuie cu 5.3% la formarea cifrei de afaceri totala a orasului.

  •  Zona Izvoarelor Minerale – impresioneaza atat prin peisajele deosebite cat si prin calitatile terapeutice ale izvoarelor minerale.
  • Parcul din Slanic Moldova – o oaza de liniste si relaxare in mijlocul naturii.
  • Cheile si cascada Slanicului – fac parte din traseul “300 de scari” .Potecile inguste si pe alocuri abrupte de pe malul stang al Slanicului, umbroase si tacute, ofera un peisaj salbatic si captivant amatorilor de mici escapade, fiind insa usor de parcurs, si alcatuiesc un traseu preferat de multi dintre turistii ce adora sa imortalizeze o parte din spectacolul oferit de statiune, acompaniati de susurul Cascadei.
  • Biserica Catolica din Slanic Moldova – impresioneaza prin arhitectura avangardista

 • Spital:

  Sanatoriu Balnear SLANIC MOLDOVA

  str. Nicolae Balcescu nr.7

  telefon: 0234-348184 sau 0234-348120

  Politie:

  Poliția Stațiunii Slănic-Moldova

  Strada Nicolae Bălcescu nr. 18, tel/fax: 0234 348 101

  Pompieri:

  Altele:

 •  
 •  
 • Realizarea centru medical prim-ajutor in Slanic Moldova-infiinatre si dotare subunitati salvare
  Domeniu: Spitale si clinici
  Descriere: Scurta descriere a nevoilor de investitii: infrastructura: canalizare, alimentare apa, gaze, locuinte sociale, invatamant, sanatate, comunicatii, turism, agricultura;

  • reabilitare si modernizare afluenti parau Slanic;
  • realizare, modernizare si extindere sistem centralizat de transport si epurare ape uzate in orasul Slanic Moldova si localitatile componenete Cerdac si Ciresoaia;
  • realizarea, modernizarea si extindere sistem de aductiune, transport si tratare apa potabila in orasul slanic Moldova si localitatile componenete Cerdac si ciresoaia;
  • amenajarea peisagistica si arhitectonica a spatiilor verzi pe UTR-uri in orasul Slanic
  • reabilitare, modernizare si extindere sistem de iluminat public in orasul slanic Moldova.
  • reabilitarea si eficientizarea energetica a cladirilor aflatate in patrimoniul UAT Slanic Moldova.
  • introducerea solutiilor de energie verde in activitatile serviciilor publice ale UAT Slanic Moldova.
  • reabilitare si modernizare infrastructura rutiera in orasul Slanic Moldova
  • realizarea unui centru medical prim-ajutor-infiintare si dotare subunitati salvare;
  • reabilitare, modernizare si extindere baza de agrement in orasul Slanic Moldova (teren minigolf, patinoar artificial si terenuri pentru sporturi in aer liber);
  • construire si dotare centru medical de testare, control si recuperare a capacitatii de efort a sportivilor in slanic Moldova;
  • reabilitare, modernizare extindere si dotare baze sportive scolare in slanic Moldova;
  • reabilitare, modernizare si extindere trasee turistice in statiunea Slanic Moldova;;
  • construire casa de cultura in orasul Slanic Moldova
  • centru multifunctional pentru dezvoltarea economica si sociala, conservarea si promovarea traditiilor mestesugaresti in orasul Slanic Moldova;
  • incurajarea si promovarea multiculturalitatii si creativitatii;

  Statiunea Slanic Moldova detine o zona balneara, care este amplasata exclusiv in localitatea Slanic Moldova, ocupand 1/3 din suprafata acesteia. Zona balneara cuprinde suprafetele aferente unitatilor de tratament, unitatilor de cazare cu dotarile aferente, zona cu izvoare naturale, spatii verzi, zonele de circulatie si parcaje, platforme gospodaresti. Zona izvoarelor este compacta, ocupand o suprafata de 5.5 ha, pe o lungime de circa 1 km.

 •  
 •