Primaria Orasului Turda

Categorie
Judetul Cluj
 • Judet: Cluj
  Localitate: Turda
  Adresa: P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 28 cod postal 401184
  Telefon: 0264-313160;0264-311989
  Fax: 0264-317081
  E-mail: primaria@primturda.ro
  Website: www.primturda.ro
  Primar:  Tudor Stefanie

  Pozitionare:

  Turda sau vechea Potaissa, după denumirea sa romană, păstrează farmecul orașului transilvănean, cu oameni calzi și primitori, iar prin elementele sale de arhitectonică, prin edificiile și vestigiile sale istorice, aduce mărturia timpului și a evenimentelor care au trecut peste aceste locuri. Municipiu cu reale veleități turistice, Turda își invită oaspeții să descopere spectacolul oferit de salina unică în Europa, devenită simbol al brandului turistic lansat de administrația locală, care a mizat, cu succes, pe acest mijloc de promovare al municipiului de pe Arieș.

  Localizare geografică
  Turda este poziționată în partea sud a județului, pe Valea Arieșului inferior. Altitudinea minimă este de 310 m în extremitatea estică, pe valea Arieșului, iar cea maximă se găsește în nord-estul orașului, atingând 436 m. Spre vest, orașul este adăpostit de Dealul Viilor, în prelungirea Dealului Cetății (402 m).

  Populația
  Conform datelor furnizate de INS – Direcția Regională de Statistică Cluj, la data de 1 ianuarie 2011, populația municipiului Turda era de 56.775, aici coabitând, în armonie, români, maghiari, romi și germani. Confesiunea majoritară este cea ortodoxă, urmată de reformați – calvini, greco-catolici, penticostali, unitarieni, romano-catolici etc.

  Căi de comunicație rutieră
   cel mai apropiat aeroport: 35 km – Aeroportul Internațional Cluj Napoca;
   cele mai importante orașe: Cluj-Napoca – 33 km; Câmpia Turzii – 10 km; Alba-Iulia – 68 km; Târgu-Mureș – 76 km;
   frontiera româno-ungară (punctul vamal Borș): 200 km;
   București: 410 km pe șosea; 446 km pe calea ferată

  Facilități oferite investitorilor:

  forță de muncă înalt calificată, infrastructură rutieră modernizată, rețea de utilități reabilitată și modernizată, resurse naturale terapeutice, servicii medicale, disponibilitatea administrație publice locale de a oferi consultanță și de a asigura facilități investitorilor

  Populatia:

  Total locuitori: 56775
  Nationalitate:   români 47.442, maghiari 5.618, rromi (țigani) 2.703, germani 82, alte etnii 41.
  Religie:   Ortodocși – 44.793, Reformați-Calvini – 3.708, Greco-catolici – 1.954, Penticostali – 1.597, Unitarieni – 1.076, Romano-catolici – 1.051, Baptiști – 280 și Adventiști de Ziua a Șaptea – 217. De asemenea 105 persoane s-au declarat fără religi

  Suprafata: 91.6 km2

 •  

  Data nasterii:  04.09.1953
  Studii/Profesie:  Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca
  Facultatea de Științe Politice,Administrative și ale Comunicării
  Masterat în Administrație Publică
  Anul:2006
  Academia de Studii Economice, București 1978
  Titlul obținut: Diploma de economist
  Stare civila:  casatorit
  Copii:  2 copii
  Nepoti:
  Functia si
  nume partid:
   presedinte PDL Turda
  Independent: Nu
  Mandat primar
  din anul:
   2004
  Date contact
  Telefon:  0264-311103
  E-mail:  tudor.stefanie@primturda.ro
  Website:  www.primariaturda.ro
  Realizari

  • amenajarea Salinei Turda si a zonei Durgau- Lacurile Sarate
  • reamenajarea centrului istoric
  • lansarea brand turistic
  • modernizare strazi cartierul Bai Sarate
  • extindrea si reabilitarea sistemelor de apa si canalizare
  • rebilitarea termica blocuri de locuinte
  • ansamblu de locuinte sociale
  • restaurare Palat Voievodal
  • modernizarea infrastructurii educationale
  • centrul comunitar de igiena si sanatate

 • În anul 108, localitatea Potaissa apare menționată pe miliarul de la Aiton, fiind reședința Legiunii a V-a Macedonica, pentru ca în anul 271 să consemnăm retragerea administrației romane în timpul lui Aurelian. Datorită prezenței sării, Potaissa își continuă dezvoltarea și după retragerea romană, fiind descoperite numeroase urme ale unui cartier meșteșugăresc pe Dealul Zânelor.

  Între 1202-1203, Turda și exploatarea sării din zonă sunt atestate documentar, iar în 1271 remarcăm prima atestare documentară a Salinei de la Turda.

  În Evul Mediu s-au desfășurat 127 Diete ale Transilvaniei (adunări ale stărilor). În 1568, Ioan al II-lea Sigismund Zápolya, principe al Transilvaniei, a emis Edictul de la Turda, primul decret de libertate religioasă din istoria modernă a Europei. Turda a fost în timpul Regatului Ungariei reședința Comitatului Turda.

  Un moment istoric care se leagă trist de proximitatea orașului îl consemnăm în anul

  1601, când la 9 august, este ucis Mihai Viteazul, cel dintâi unificator al celor trei Principate Românești.

  În anul 1876  Turda era reședința Comitatului Turda – Arieș, iar între 1925-1950 a fost reședința județului Turda.

  Turda a fost fondată ca o așezare dacă sub numele probabil de Turdava. A fost cucerită de romani și redenumită Potaissa.

  Pe aceste locuri s-ar fi descoperit mai multe vestigii paleocreștine.

  În Evul Mediu s-au ținut în total la Turda 127 Diete ale Transilvaniei (adunări ale stărilor). În 1568 Ioan al II-lea Sigismund Zápolya, principe alTransilvaniei, a emis aici Edictul de la Turda, primul decret de libertate religioasă din istoria modernă a Europei. Turda a fost în timpul Regatului Ungariei reședința Comitatului Turda (Torda vármegye), iar din anul 1876reședința Comitatului Turda-Arieș (Torda-Aranyos vármegye). Între 1925-1950 a fost reședința județului Turda.Turda a fost fondată ca o așezare dacă sub numele probabil de Turdava. A fost cucerită de romani și redenumită Potaissa.

  Pe aceste locuri s-ar fi descoperit mai multe vestigii paleocreștine.

  În Evul Mediu s-au ținut în total la Turda 127 Diete ale Transilvaniei (adunări ale stărilor). În 1568 Ioan al II-lea Sigismund Zápolya, principe alTransilvaniei, a emis aici Edictul de la Turda, primul decret de libertate religioasă din istoria modernă a Europei. Turda a fost în timpul Regatului Ungariei reședința Comitatului Turda (Torda vármegye), iar din anul 1876reședința Comitatului Turda-Arieș (Torda-Aranyos vármegye). Între 1925-1950 a fost reședința județului Turda.

 •  Turda sau vechea Potaissa, după denumirea sa romană, păstrează farmecul orașului transilvănean, cu oameni calzi și primitori, iar prin elementele sale de arhitectonică, prin edificiile și vestigiile sale istorice, aduce mărturia timpului și a evenimentelor care au trecut peste aceste locuri. Municipiu cu reale veleități turistice, Turda își invită oaspeții să descopere spectacolul oferit de salina unică în Europa, devenită simbol al brandului turistic lansat de administrația locală, care a mizat, cu succes, pe acest mijloc de promovare al municipiului de pe Arieș. Localizare geografică Turda este poziționată în partea sud a județului, pe Valea Arieșului inferior. Altitudinea minimă este de 310 m în extremitatea estică, pe valea Arieșului, iar cea maximă se găsește în nord-estul orașului, atingând 436 m. Spre vest, orașul este adăpostit de Dealul Viilor, în prelungirea Dealului Cetății (402 m). Populația Conform datelor furnizate de INS – Direcția Regională de Statistică Cluj, la data de 1 ianuarie 2011, populația municipiului Turda era de 56.775, aici coabitând, în armonie, români, maghiari, romi și germani. Confesiunea majoritară este cea ortodoxă, urmată de reformați – calvini, greco-catolici, penticostali, unitarieni, romano-catolici etc. Căi de comunicație rutieră  cel mai apropiat aeroport: 35 km – Aeroportul Internațional Cluj Napoca;  cele mai importante orașe: Cluj-Napoca – 33 km; Câmpia Turzii – 10 km; Alba-Iulia – 68 km; Târgu-Mureș – 76 km;  frontiera româno-ungară (punctul vamal Borș): 200 km;  București: 410 km pe șosea; 446 km pe calea ferată Facilități oferite investitorilor: forță de muncă înalt calificată, infrastructură rutieră modernizată, rețea de utilități reabilitată și modernizată, resurse naturale terapeutice, servicii medicale, disponibilitatea administrație publice locale de a oferi consultanță și de a asigura facilități investitorilor
 • Unul dintre cele mai importante puncte al strategiei autorităților locale din municipiul Turda îl reprezintă educația. Este un domeniu care ne aduce satisfacții și realizări în fiecare an, grație profesionalismului cadrelor didactice și dedicării elevilor care și-au demonstrat capacitatea prin performanțele deosebite obținute la examene, concursuri, olimpiade. De altfel, un eveniment binecunoscut îl reprezintă premierea în fiecare an, de către primarul municipiului Turda, a elevilor cu rezultate deosebite și a câștigătorilor diferitelor olimpiade școlare.

  În Turda, oferta instituțiilor de învățământ este una variată, având în vedere unitățile de învățământ care funcționează la toate nivelele. Astfel, „prichindeii” noștri pot începe prin a frecventa una din cele 18 grădinițe, elevii cu vârsta potrivită pentru învățământul primar și gimnazial pot alege una din cele 9 școli generale, iar în cele 5 licee locale, adolescenții noștri se pot pregăti pentru a accede în universități sau pot opta pentru formare profesională și vocațională.

  Statistic vorbind, conform informațiilor furnizate de Direcția de Statistică a Județului Cluj, în anul 2006, în grădinițele turdene erau înscriși circa 1250 copii, iar numărul total al elevilor era de 7.900, sub îndrumarea a 630 de cadre didactice.

  În încercarea de a schița o hartă a distribuirii unităților de învățământ pe raza municipiului, localizăm trei dintre școlile generale ca fiind amplasate în centrul orașului (Școala „Teodor Murășanu”, Școala „Potaissa” și Școala „Andrei Șaguna”), trei în cartierul Oprișani (Școala „Avram Iancu”, Școala „Ioan Opris” și Școala „Horea, Cloșca și Crișan”). În cartierele Turda Nouă și Poiana se află câte o școală generală (Școala „George Barițiu”, respectiv Școala de Arte și Meserii). În municipiul Turda mai funcționează grădinița și școala Waldorf. Specializările liceelor turdene acoperă multe sfere de interes. Colegiul Național „Mihai Viteazu” și Colegiul „Liviu Rebreanu” au profil teoretic, în timp ce Grupul Școlar de Arte și Meserii „Dr. I Ratiu”, Colegiul „Emil Negrutiu” și Colegiul Tehnic au profil vocațional. Dotarea unităților de învățământ de pe raza municipiului Turda cuprinde 300 de săli de clasă și cabinete școlare, 47 de laboratoare și 37 de ateliere școlare.

  Liceul Teoretic LIVIU REBREANU

  Colegiul Emil Negrutiu

  Colegiul Tehnic Dr.Ioan RATIU

  Scoala Andrei Saguna

  Scoala Teodor Murasanu Turda

  Scoala Waldorf

  Scoala Gheorghe Baritiu

  Scoala de Arte si Meserii Poiana

  Gradinita cu program prelungit Dr.I.Ratiu

  Gradinitele cu program normal Nr.2, Nr.3, Nr.9, Nr.10

  Gradinita cu program prelungit nr.18

  • salina
  • lacuri sarate

 •  
 • Economia locală a Turzii este bazată pe industrie în următoarele domenii: materiale de construcții, industrie chimică, industrie metalurgică, porțelan tehnic, sticlă și piese pentru autovehicule. Totodată, orașul este un centru important de industrie ușoară (confecții, etc).

  În Turda își desfășoară activitatea economică un număr de 2638 firme comerciale.

  Domenii economice:

  Ceramică industrială

  Sticlă și prefabricate

  Industria materialelor de construcții

  Construcții civile și industriale

  Industrie textilă

  Componente auto

  Transporturi

  Turism de sănătate și de agrement

  Prestări servicii

  Agricultură

  Alimentație publică

  Rețea bancară

  Comerț

   

 • În Turda și împrejurimi există numeroase obiective istorico-culturale interesante, cum ar fi:

 • Spital:

  telefon: 0264-312.4200; 0264-312.4201; 0264-312.4202

   

  Politie:

  telefon: 0264-317.303

  Pompieri:

  telefon: 112; 0264-311.212

  Altele:

  Administrația Financiară      0264-312.036

  Agenția CFR                            0264-367452

  Centrul de Informare Turistică  0364-108.229

 • Eta Boeriu, poetă și traducătoare.

  Vasile Cerghizan, om de cultură, protopop greco-catolic.

  Ion Cristoreanu, interpret de muzică populară

  Pavel Dan, scriitor și pedagog.

  Ștefan / Etienne Hajdu, sculptor.

  Nicolae Hristea, pedagog.

  Ovidiu Iuliu Moldovan, actor.

  Aurel Dragoș Munteanu, scriitor și diplomat.

  Teodor Murășanu, poet, eseist și profesor.

  Ioan Opriș, preot ortodox, martir

  Ioan Rațiu, președintele Partidului Național Român din Transilvania, memorandist.

  Augustin Rațiu, decorat cu ordinul “Crucea Română” în gradul de cavaler (1923).

  Ion Rațiu, membru marcant al PNȚCD, deputat de Cluj.

  Vasile Rațiu, ctitorul bisericii protopopiale greco-catolice a Rățeștilor din Turda.

  Ioan I. Russu, istoric, filolog, academician

  Coriolan Sabău, profesor, protopop greco-catolic, deținut politic

  Paul Surugiu, interpret de muzică ușoară

  Aurel Terec, sculptor.

 • Zilele Municipiului Turda (eveniment anual)

  Stagiunile Teatrului Municipal

  Târgul meșteșugarilor, manufacturierilor și artizanilor populari (eveniment lunar)

  Galerii de artă

  Primăvara Culturală Turdeană

  Spectacole și festivaluri naționale și internaționale de folclor

  Evenimente sportive (fotbal – liga a 2-a, handbal – prima ligă, dans sportiv, baschet, volei, karate, tenis)

  Festival de gastronomie

  Întâlnirea anuală a motocicletelor de epocă

 • •    Imbunatatirea mediului inconjurator
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitarea si modernizarea Centrului de Tineret Turda
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare prin parteneriat public privat
  •    Restaurare Castrul Legiunii V Macedonica Potaissa
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare prin parteneriat public privat
  •    Statiunea turistica TURDA – DURGAU
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare prin parteneriat public privat
  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: Neinceput
  Tip: Resurse proprii
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: Neinceput
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    „INSTRUMENTE ȘI BAZE DE DATE INTEGRATE DESTINATE AMENAJĂRII TERITORIULUI ÎN AREALUL CUA”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  Descriere: (finanțat din Mecanismul Financiar SEE (EEA Grants), valoare totală: 558.148 Euro)

  •    „EXTINDEREA ȘI REABILITAREA SISTEMELOR DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN REGIUNEA TURDA – CÂMPIA TURZII”, finanțare a Comisiei Europene, consecutiv accesării Programului ISPA
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 79.00
  •    „REABILITAREA SITURILOR POLUATE ISTORIC – DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE FOSTA UCT–POȘTA RÎT, TURDA”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare euro: 9999999999.99
  Descriere: valoarea estimată a proiectului: 24,5 milioane Euro)

  •    „EXTINDEREA ȘI REABILITAREA SISTEMELOR DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN REGIUNEA TURDA – CÂMPIA TURZII”, finanțare a Comisiei Europene, consecutiv accesării Programului ISPA
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 79.00
  •    „DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TURISM BALNEAR PENTRU SPORIREA ATRACTIVITĂȚII REGIUNII NORD-VEST (Turda-Sângeorz Băi)”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 50148782.00
  •    REABILITAREA, MODERNIZAREA ȘI EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A COLEGIULUI NAȚIONAL MIHAI VITEAZUL
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    „REABILITAREA SITURILOR POLUATE ISTORIC – DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE FOSTA UCT–POȘTA RÎT, TURDA”
  Status: In implementare
  Tip: Resurse proprii
  Valoare euro: 9999999999.99
  Descriere: valoarea estimată a proiectului: 24,5 milioane Euro)

  •    “MANAGEMENTUL SITULUI NATURA 2000 SĂRĂTURILE-OCNA VECHE”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 399910.00
  Descriere: valoarea proiectului: 399.910 lei lei;pentru detalii se poate vizita site-ul proiectului, www.saraturileocnaveche.eu)

  •    „REABILITAREA SITURILOR POLUATE ISTORIC – DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE FOSTA UCT–POȘTA RÎT, TURDA”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare euro: 9999999999.99
  Descriere: valoarea estimată a proiectului: 24,5 milioane Euro)

  •    „REABILITAREA SITURILOR POLUATE ISTORIC – DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE FOSTA UCT–POȘTA RÎT, TURDA”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare euro: 9999999999.99
  Descriere: valoarea estimată a proiectului: 24,5 milioane Euro)

  •    Reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Primăriei Turda, cu pompe de căldură, prin programul „Casa Verde”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 6149000.00
  Descriere: valoare estimată: 6.149.000 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitarea Pavilionului Central al Spitalului Municipal Turda, inclusiv recompartimentări
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2308600.00
  Descriere: valoare estimată: 2.308.600 Lei

  •    Reabilitare și extindere Parcul Tineretului Turda
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2361698.00
  Descriere:valoare estimată: 2.361.698 Lei

  •    Reabilitarea Pavilionului Central al Spitalului Municipal Turda, inclusiv recompartimentări
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2308600.00
  Descriere: valoare estimată: 2.308.600 Lei

  •    „REABILITAREA SITURILOR POLUATE ISTORIC – DEPOZIT DEȘEURI PERICULOASE FOSTA UCT–POȘTA RÎT, TURDA”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare euro: 9999999999.99
  Descriere: valoarea estimată a proiectului: 24,5 milioane Euro)

  •    Reabilitarea Colegiului National Mihai Viteazul
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    „DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE TURISM BALNEAR PENTRU SPORIREA ATRACTIVITĂȚII REGIUNII NORD-VEST (Turda-Sângeorz Băi)”
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 50148782.00
  •    Centru SPA si de sanatate
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    Construirea unui bazin de inot didactic
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    Construirea unei baze sportive cu teren de fotbal,rugby si atletism
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    Construirea unui parc zoologic si de agrement
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    Modernizarea Parcului Tineretului
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    Reabilitare spital municipal
  Status: In implementare
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    Eficientizarea energetica a cladirii Primariei
  Status: In implementare
  Tip: Resurse proprii
  •    Reabilitarea siturilor poluate istoric
  Status: In implementare
  Tip: Resurse proprii
  •    Managementul sitului Natura 2000 Saraturile Ocna Veche
  Status: In implementare
  Tip: Finantare europeana
  •    „CENTRU DE CONSILIERE PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 71150.00
  Descriere: Proiect în cadrul Programului PHARE 2002 – Dezvoltarea resurselor umane

  •    „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE INCASARE A TAXELOR SI IMPOZITELOR LOCALE IN MUNICIPIUL TURDA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 29.48
  Descriere: Proiect depus la Ministerul Administrației și Internelor în cadrul programului PHARE – Fondul de Modernizare pentru Dezvoltarea Administrației la Nivel Local, linia bugetara RO-2002/000-586.03.02

  •    Creșterea atractivității turistice a zonei cu potențial balnear – Lacurile Sărate – Zona DURGĂU – VALEA SĂRATĂ și SALINA TURDA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 5.81
  Descriere: Proiect desfasurat în cadrul programului PHARE 2004-2006 – Proiecte mari de infrastructură regională

  •    „EXTINDEREA ȘI REABILITAREA SISTEMULUI DE CANALIZARE ÎN STAȚIUNEA TURISTICĂ BĂILE TURDA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 473.88
  Descriere: Proiect derulat în cadrul programului PHARE 2001 Coeziune economică și socială – Schema de finanțare pentru proiecte de infrastructură mică.

  •    Reabilitare și eficientizare energetică clădire Școala Horea Cloșca și Crișan
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 1.32
  •    „CENTRUL DE INGRIJIRI LA DOMICILIU SI CENTRUL DE ZI PENTRU PERSOANE IN VARSTA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 75614.00
  Descriere: Proiect ce s-a derulat în cadrul programului PHARE 2001 Coeziune Economică și Socială

  •    Proiectul “ȘI ROMII AU DREPTUL LA LEGALITATE”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare euro: 50000.00
  Descriere: proiect înaintat de fundația Sindy Humanitas în cadrul programului Phare RO 2005 pentru susținerea Strategiei Guvernului României de Îmbunătățire a Situației Romilor

  •    Realizare Pasarelă metalică peste Râul Arieș
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 1.41
  Descriere:zona Sf. Ioan, OUG 7/2006, finalizat 2009;

  •    Extindere alimentare cu apă și canalizare, stații de tratare ape uzate și construire podețe și punți pietonale în cătunurile Sf. Ioan și Hărcana, str. Petru Maior din municipiul Turda
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 4.30
  Descriere: obiectiv de investiții selectat pentru finanțarea prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii din Spațiul Rural instituit prin OUG 7/2006;

  •    Lucrări de reabilitare si consolidare la Teatrul Municipal Turda
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2.52
  Descriere:proiect realizat prin Compania Națională de Investiții SA, finalizat 2009

  •    Construire Sală de Sport 100 de locuri la Șc. George Barițiu
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 3.30
  •    Reabilitare și eficientizare energetică a unui număr de 20 unități școlare din municipiul Turda
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 7720000.00
  •    Corp clădire școală nouă, T. Murasanu, str. Dr. I. Rațiu
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 3700000.00
  •    Reabilitare și eficientizare energetică Grădinița Poiana cu Castani
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 457000.00
  •    Amenajare parc de agrement in cartierul Oprișani, reabilitare parcuri publice existente Tineretului si Turda Noua – scuar Nicolae Iorga – finanțare nerambursabilă Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 2453515.00
  •    Reabilitare sistem de încălzire Teatru Municipal Turda
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  •    “Centrul comunitar de igienă și sănătate”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 131.14
  Descriere: proiect cu finanțare din Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS)

  •    “ȘANSA UNEI VIEȚI DECENTE”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 285.00
  Descriere: Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost, proiect finanțat de către Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse în cadrul PIN 7

  •    CeRamICa – Creșterea cooperării în domeniul ceramicii și a industriilor mici, tradiționale”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 2.10
  •    NU violenței – Adăpost pentru femei și copii, victime ale violenței domestice”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Valoare euro: 172075.00
  •    MODEL DE AUTODEZVOLTARE COMUNITARA CU APLICATIE IN COMUNITATEA DE ROMI POIANA – TURDA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Parteneri: Școala Generală Nr. 5 Poiana
  Valoare euro: 42290.00
  Descriere: Proiect în cadrul Programului PHARE 2002 – Sprijin pentru îmbunătățirea situației romilor, înaintat Centrului de Resurse pentru Comunitățile de Romi. Partener de proiect Școala Generală Nr. 5 Poiana

  •    MODEL DE AUTODEZVOLTARE COMUNITARA CU APLICATIE IN COMUNITATEA DE ROMI POIANA – TURDA”
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare europeana
  Parteneri: Școala Generală Nr. 5 Poiana
  Valoare euro: 42290.00
  Descriere: Proiect în cadrul Programului PHARE 2002 – Sprijin pentru îmbunătățirea situației romilor, înaintat Centrului de Resurse pentru Comunitățile de Romi. Partener de proiect Școala Generală Nr. 5 Poiana

  •    Reabilitare fațadă la Teatrul Municipal Turda
  Status: Finalizat
  Tip: Finantare guvernamentala
  Valoare lei: 350.00

   

  •    Centru SPA si de sanatate
  Domeniu: Altele
  •    Reabilitarea termica a blocurilor de locuinte
  Domeniu: Drumuri si poduri
  •    Construirea unui bazin de inot didactic
  Domeniu: Retele apa
  •    Construirea unui parc zoologic si de agrement
  Domeniu: Retele apa
  •    Construirea unei baze sportive cu teren de fotbal,rugby si atletism
  Domeniu: Retele apa
  •    Modernizarea Parcului Tineretului
  Domeniu: Retele apa
  •    Reabilitare spital municipal
  Domeniu: Retele apa
  •    Eficientizarea energetica a cladirii Primariei
  Domeniu: Altele
  •    Reabilitarea siturilor poluate istoric
  Domeniu: Retele apa
  •    Managementul sitului Natura 2000 Saraturile Ocna Veche
  Domeniu: Retele apa
  •    Reabilitarea Colegiului National Mihai Viteazul
  Domeniu: Retele apa

 • Angoulême (Franța)
   Hódmezővásárhely (Ungaria)
   Bihartorda (Ungaria)
   Torda (Serbia)
   Putten (Olanda)
   Santa Susanna (Spania)

 •